Спорт

Чернігівські спортсмени привезли медалі з чемпіонату світу

На VI чемпіонаті світу з плавання серед осіб із порушеннями слуху, що відбувався в Аргентині 14-19 серпня, двоє чернігівських спортсменів вибороли 9 медалей різного ґатунку. Про це повідомляє голова Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус.

В Олексія Коломійця їх шість: чотири золоті, по одній срібній і бронзовій. Він двічі побив рекорд Європи на дистанції 50 метрів брасом (у попередньому запливі та у фіналі).
У Владислава Адамовича – одне «золото» та два «срібла».

Обидва спортсмени – вихованці Чернігівської обласної ДЮСШ осіб з інвалідністю. Тренер – Дмитро Гунько.

У фіналі змагань з футзалу на Всесвітніх іграх сліпих у британському Бірмінгемі команду Великої Британії з рахунком 4:3 перемогла збірна України. У її складі – вихованці Чернігівського регіонального центру «Інваспорт» Роберт Тремба й Олексій Заволовий. Зокрема Роберт Тремба відзначився голом у додатковий час і допоміг нашій команді зрівняти рахунок за кілька хвилин до закінчення другого екстратайму.
Змагання триватимуть по 28 серпня.

Ще одну нагороду маємо на чемпіонаті світу з кульової стрільби, що відбувається в місті Баку (Азербайджан) з 14 серпня по 1 вересня. Чернігівська спортсменка Олена Костевич здобула срібло у стрільбі зі стандартного малокаліберного пістолета на дистанції 25 м.

У боротьбі за «золото» вона поступилася німкені Дорен Веннекамп (31:40), результат якої став повторенням світового рекорду.

Для Олени Костевич це четверта індивідуальна медаль на чемпіонатах світу. Свою першу нагороду вона виборола 21 рік тому. Тренер – Ігор Чередінов.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button