Спорт

Чернігівські спортсмени вибороли нагороди на міжнародних змаганнях

Чернігівський важкоатлет Андрій Ревко виборов срібну нагороду на чемпіонаті Європи з тяжкої атлетики серед юніорів до 20 років у сумі двоборства, піднявши 219 кг.

У ваговій категорії до 55 кг Андрій Ревко здобув бронзу в ривку з результатом 98 кг і срібло в поштовху з результатом 121 кг.
Змагання відбуваються із 26 липня по 3 серпня 2023 року в місті Бухарест, Румунія. Про це повідомляють у департаменті сім’ї, молоді та спорту Чернігівської обласної військової адміністрації, Національного олімпійського комітету України.

Ще один спортсмен із Чернігівщини – 16-річний легкоатлет Ілля Саєвський здобув першу нагороду для української команди на XVІI літньому Європейському юнацькому олімпійському фестивалі, що триває у словенському місті Марібор. На змаганнях він здобув срібну нагороду в метанні спису та встановив особистий рекорд – 76,11 м.

«Хочу подякувати всім, хто мене підтримував, а особлива подяка моєму тренеру – Гурневичу Миколі Васильовичу. Саме він поставив мені правильну техніку, і я себе впевнено почувався, попри те, що емоції переповнювали», – зазначив Ілля Саєвський.

«Чесно кажучи, страху перед виступом у мене не було. Я підходив до змагань, знаючи, що в мене дуже сильні суперники. За рейтингом я якраз був другим, поступаючись поляку, який виграв змагання. Тому можна сказати, що я забрав своє. Сподіваюся, що на наступних змаганнях зможу показати ще кращий результат! Вірю в це!» – наголосив срібний призер ЄЮОФ-2023.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button