Спорт

Чернігівці вибороли 21 нагороду на чемпіонаті України з козацького двобою (Фото)

Упродовж 15-18 березня відбувався чемпіонат України з козацького двобою в місті Луцьку. Він об’єднав майже 680 учасників з усієї країни. Загалом було представлено 15 команд, серед них і чернігівська.

«Ми возили команду з 28 осіб. Це був чемпіонат для всіх вікових груп – від 10 років до ветеранів. До речі, в нас традиційно їздить на змагання один ветеран, а решта – діти.

Вибороли 8 перших, 8 других і 5 третіх місць. А ветеран Юрій Макашов, якому 53 роки, як завжди, був тріумфатором. Він здобув п’ять золотих медалей і підтвердив свою майстерність. Торік він також ставав п’ятикратним чемпіоном», – зазначив Сергій Петрикей, керівник спортивного клубу «Рукопашний бій».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові жінка після вживання оковитої вистрибнула з вікна

Тож на чемпіонаті чернігівські учасники показали себе дуже добре, зокрема неабияк постаралися дівчата.

«Наші три дівчини вибороли золото та дві бронзи. Із цих трьох дівчат дві взагалі дебютували на чемпіонатах України.

Виступом задоволені, все було цікаво, добре, пізнавально. Лише не задоволені тим, що не можемо більше людей возити. Адже все фінансування покладається на батьків. Вони все тягнуть на своїх плечах. Щоправда, трішки нам допомагають благодійники, але цього не вистачає», – розповів Сергій Петрикей.

Попри нинішній непростий час, чернігівські спортсмени намагаються не сидіти вдома. Різні поїздки відбуваються майже щомісяця.

«Нині – тренувальний і, відповідно, змагальний сезон. Через місяць нам треба до Білої Церкви їхати на чемпіонат України з панкратіону. Хотілось би велику команду повезти. Будемо пробувати кошти знайти. У нас дітей 20-25 готові їхати. Але все залежатиме від того, зможуть чи не зможуть батьки профінансувати. Бо на цей чемпіонат, що відбувся, ми могли б команду 50-60 дітей повезти, а повезли 28.

Хочеться, щоб усі розуміли, що діти – це майбутнє. Війна – не привід, щоб забувати про дітей. Бо коли вони виростуть, вже буде пізно їх виховувати і приділяти увагу», – пояснює Сергій Петрикей.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Фото – Сергій Петрикей

Ще статті по темі

Back to top button