СпортФК "Десна"

«Десна» в Полтаві зіграла внічию з «Ворсклою»

Сьогоднішній поєдинок у Полтаві був, без перебільшення, ключовим протистоянням заключного тижня українського чемпіонату. Суперники ведуть відчайдушну боротьбу за потрапляння в єврокубкову зону, тому їхня очна дуель мала величезне значення. Юрій Максимов після матчу з «Динамо» не приховував, що полтавчани вже планували наступний поєдинок.

До сьогоднішньої зустрічі гості підійшли в непоганому настрої, адже в матчі з «Колосом» вдалося зробити камбек, вирвавши нічию в чисельній меншості. До того ж, «сіверян», за великим рахунком, влаштовував нічийний результат у Полтаві, адже за рівної кількості набраних очок із «Ворсклою» вони опиняться вище в турнірній таблиці за рахунок домашньої перемоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Десна» в гостях програла «Львову»

Команди обережно почали матч і не поспішали форсувати події. На полі було багато боротьби, а ось із конструктивом біля воріт справа не клеїлася. Полтавчани намагалися високо зустрічати суперників, але агресивного пресингу в їх виконанні не було. І все ж, саме господарі поля першими загострили гру, що одразу принесло результат. Атака правим флангом завершилася точною передачею Степанюка в центр штрафного, і Тілль у дотик відправив м’яч у ворота.

Після забитого гола малюнок гри не змінився. Полтавчани організовано перекривали вільні зони, а гості не могли налагодити комбінаційних взаємодій. Перед перервою в «зелено-білих» пройшла ще одна хороша комбінація, але Кулачу завершальний удар не вдався.

На допомогу команді Олександра Рябоконя прийшло стандартне положення на початку другого тайму. Майстерний навіс зі штрафного від Калитвинцева ударом головою замкнув Гітченко, зрівнявши рахунок. Чернігівці відчули впевненість і відразу могли подвоїти свою перевагу. Спершу Різник зреагував на удар Гуцуляка з лінії штрафного, а потім голкіпер зробив блискучий сейв після удару головою від Безбородька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Десна» подаватиме апеляцію щодо рішення КДК УАФ

Але і «зелено-білі» досить швидко оговталися: результат команду Юрія Максимова не влаштовував. Уже Пасту довелося демонструвати свою реакцію після удару Степанюка. А через кілька миттєвостей Скляр після навісу з кутового і скидки партнера відправив м’яч у ворота. Але харків’янка Монзуль зафіксувала офсайд у гравця «Ворскли», що було підтверджено за допомогою VAR.

Полтавчани намагалися нагнітати, але завдання господарям значно ускладнив Якубу. Ганець збив Картушова, отримав другий у матчі «гірчичник» і достроково покинув межі поля. Той же Картушов мало не приніс перемогу своїй команді, коли зліва увірвався до штрафного суперників. Півзахисник замість удару вирішив пошукати партнерів, що виявилося невдалим рішенням.

Зігравши внічию, полтавчани погіршили свої шанси в боротьбі за єврокубкову зону. Тепер їм потрібно в останньому турі обігрувати «Минай» і розраховувати, що «Маріуполь» удома відбере очки в «Десни».

Джерело: sport.ua

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button