СпортФК "Десна"

«Десна» в гостях програла «Львову»

Суботній ігровий день 23-го туру української Прем’єр-ліги закривав поєдинок між «Львовом» та «Десною». Команди вирішують кардинально протилежні завдання, при цьому і львів’янам та сіверянам очки необхідні як повітря. «Львів» бореться за виживання і робить це досить успішно. Перемоги над донецьким «Шахтарем», «Олександрією» і «Минаєм» принесли підопічним Анатолія Безсмертного найважливіші дев’ять очок, завдяки чому вони піднялися відразу на десяте місце.

А ось уболівальники «Десни» від своєї команди чекали реакції на поразку від того самого «Минаю» в 22-му турі. Поєдинок в Ужгороді підопічні Олександра Рябоконя, які продовжують боротьбу за бронзові медалі, провели вкрай безвольно і по справі поступилися аутсайдеру — 1:3. При цьому «сіверян» неабияк лихоманить вже протягом тривалого часу — в останніх п’яти зустрічах команда зуміла набрати лише шість очок, обігравши тих, кому зараз і самим важко — «Олімпік» і «Олександрію».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Десна» отримала покарання за матч проти «Зорі»

Втім, саме чернігівці виглядали номінальними фаворитами в матчі зі «Львовом». Навіть при тому, що знову довелося грати без травмованих лідерів — Будківського і Тотовицького. Свої проблеми були і у Анатолія Безсмертного. Через перебір карток гру пропускали Грисьо і Романчук, а також травмований Шина.

Початок поєдинку пройшов в рівній боротьбі. Львів’яни ні в чому не поступалися більш іменитому супернику. Навпаки, позиційні атаки господарів виглядали більш небезпечними, ніж активність гравців «Десни» біля воріт Ільющенкова. На 8 хвилині після корнера головою пробивав Махмутович — поруч зі стійкою! А трохи пізніше Ренан ледь не закрутив круглого в дальній кут воріт Паста.

Відповідь «Десни» відбулася лише на 23 хвилині. Атака гостей увінчалася пострілом Мостового, але після удару Андрія м’яч розминувся зі стійкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Десна» впевнено розібралася з «Олександрією»

«Львів» зовсім не думав закриватися в обороні і йшов в атаку. І гол не змусив на себе чекати. На 44-й хвилині після помилки Імерекова господарі перехопили м’яч у чужому штрафному і вивели на ударну позицію Ренана. Бразилець поклав на газон захисника і воротаря і холоднокровно вразив ворота — 1:0!

Після перерви гості всіма силами пішли в атаку. «Львів» почав діяти на контратаках, в яких особлива небезпека надходила від Ренана.

Рябоконь спробував освіжити гру замінами, зокрема, замість Безбородька в атаці з’явився Дегтярьов. В якійсь мірі це принесло свої плоди. На 70 — й хвилині непогана атака гостей увінчалася пенальті. Калитвинцев увійшов до штрафного майданчику, де його збив Якимець. Одинадцятиметровий взявся бити Гуцуляк та його постріл в правий нижній кут у стрибку ягуара парирував Ільющенков.

Чернігівці продовжували тиснути на ворота, але робили це надто передбачувано для захисників львів’ян. У підсумку 1:0, «Львів» здобуває свою третю перемогу поспіль і відривається від зони вильоту вже на 6 очок. «Десна» ж програє аутсайдеру другий матч поспіль і віддаляє себе від такої заповітної бронзи УПЛ.

Джерело: sport.ua

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button