СпортФК "Десна"

«Десна» впевнено розібралася з «Олександрією»

В цьому матчі 21 туру зустрічалися команди, які ведуть боротьбу за єврокубкові місця (правда, в «Олександрії» шанси на них значно менші, ніж в суперника). Обидва тренери  (до речі, «Олександрією» керував асистент вилученого Володимира Шарана Андрій Купцов) мали можливість виставити на матч бойові склади, що і зробили.

З перших секунд стало ясно, що суперники налаштовані боротися. Ініціативою заволоділа «Десна», але перший гольовий момент створила «Олександрія» – Лучкевич прострілив справа, м’яч підхопив Вантух і виконав навіс на Сітала, який головою влучив у перекладину.

Господарі відповіли – спершу Безбородько пробив мимо дального кута, а потім після кутового і зрізки м’яч влучив у стійку, потрапив у Тамма, який не був готовий до такого повороту подій, і покинув межі поля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помер ексгравець чернігівської «Десни» Валерій Гриценко

Після цього пішла гра, в якій кожен з суперників намагався завершувати атаки ударами. І першим пощастило гостям – Банада віддав пас у штрафний майданчик Ковальцю, той обіграв Тамма і влучно пробив – 0:1.

«Десна» відповіла зразу ж – спершу простріл Калитвинцева вибили на кутовий, а після нього м’яч застряг у штрафному і потрапив до Імерекова, який стояв спиною до воріт. Той вирішив бити п’ятою і не прогадав – вийшов міні-шедевр, рахунок було зрівняно.

До кінця тайму команди пробували атакувати, небезпечно били Банада і Ковалець, але Литовка справився. З цим команди і пішли на перерву.

Гра відновилася з агресивної гри Коноплі, який сфолив тричі поспіль, за що і отримав жовту картку.  Після цього темп матчу на кілька хвилин впав. Підняв його Андрій Тотовицький, який після навісу головою і боротьби з Дуброю переправив м’яч у ворота ударом головою. 2:1.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Десна» обіграла «Олімпік»

Після цього пробували загострювати гру Безбородько з Гуцуляком, але перший сфолив у атаці, а навіс Олексія спіймав Паньків. А в «Олександрії» відбулася вимушена заміна – головний креативщик Ковалець отримав  пошкодження і покинув поле, замість нього вийшов Стецьков.

Гра далі перейшла в одноманітне русло – гості атакували, господарі вибігали в контратаки. І така тактика принесла їм плоди – якщо Калитвинцев після удару справа не пробив Паньківа, то Гуцуляк справився з таким завданням – отримав м’яч після передачі від Домбровського, пройшов метрів 10, обіграв центральних захисників  «Олександрії» і пробив у дальню «дев’ятку».

3:1 – гра була зроблена. Тим більше, що гості нічого не змогли вигадати кращого, як збитися на банальний навал. Захист  «Десни» з ним впевнено справлявся. А вже у компенсований до тайму час Тотовицький повторив шедевр Імерекова – прийняв м’яч у чужому штрафному і вдруге за матч змусив капітулювати Паньківа після удару п’ятою. 4:1.

Шанси «Олександрії» після цього матчу на єврокубкову зону стали зовсім примарні, на відміну від «Десни». Через тиждень обидві команди поїдуть на виїзд – «Десна» гратиме з «Минаєм», «Олександрія» — зі «Львовом».

Джерело: sport.ua

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button