Спорт

«Десна» зіграє з донецьким «Олімпіком»

5 жовтня відбудеться 10-й тур Всеукраїнських змагань з футболу серед команд клубів Української Прем’єр-ліги сезону 2019/2020 років.

У Чернігові на стадіоні ім. Ю. Гагаріна о 17:00 «Десна» на своєму полі прийме головного аутсайдера елітних «перегонів» українського футболу – донецький «Олімпік». Гостьова команда у 9 матчах набрала всього 5 очок, з різницею забитих і пропущених м’ячів 5-19, до того ж донеччани змінили вже трьох тренерів: якщо готував колектив до сезону ексзахисник «Динамо» (Бухарест) та «Реала» (Мадрид) Жуліо Сезар, то вже на матч 5-го туру проти київського «Динамо» команду як тренер виводив ексгравець донецького «Металурга» Ігор Климовський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Десна» дізналася ім’я суперника в Кубку України

І хоча під керівництвом українця «Олімпік» здобув перші очки, зігравши унічию з тим самим «Динамо», вітчизняний наставник надовго не затримався на чолі донеччан: 5 вересня гравцям був представлений новий керівник – іспанець Вісенте Гомес, який попрацював асистентом у київському «Динамо» й… московському «Спартаку».

З новим наставником команда зіграла унічию з «Маріуполем» та мінімально переграла «Львів», однак у минулому турі на своєму полі донеччани були розгромлені луганською «Зорею»: 0-5. – Думаю, буде вдвічі складніше, ніж з «Маріуполем», адже «Олімпік» приїде розлючений поразкою у минулому турі, та й взагалі на матчі проти нас вони зазвичай виходять з особливим настроєм… Тому буде важко.

До того ж донеччан сама турнірна ситуація змушує битися до останнього, – зазначив напередодні матчу півзахисник «Десни» Сергій Старенький.

І, дійсно, зустріч з «Олімпіком» може стати більш складною, ніж здається з турнірного положення команд. Адже, з одного боку, з новим тренером гості почуваються більш впевнено, й, крім іншого, будуть налаштовані реабілітуватися за поразку від «Зорі».

З другого боку донеччанам потрібно вибиратися з підвалу турнірної таблиці, не зважаючи на статус суперника. Водночас «Десна» підходить до матчу у повній готовності: Олександр Рябоконь може розраховувати на усіх своїх футболістів, у тому числі на Андрія Богданова, який відбув дискваліфікацію, через яку пропустив гру у «Маріуполі».

Важливим фактором може стати й підтримка вболівальників (хотілося б вірити, що на трибунах збереться не менше народу, ніж на матч попереднього туру проти «Шахтаря») та бажання наших футболістів нарешті подарувати Чернігову домашню перемогу. Загалом же усе в руках нашої команди, і чернігівці мають підстави розраховувати на те, що на перерву, пов’язану з матчами збірних, «Десна» піде на другому місці в таблиці… Адже «Олімпік» явно можна перегравати.

Джерело: ФК «Десна»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button