Спорт

Дорогами Чернігівщини пройшов відкритий кубок із велоспорту на шосе (Фото)

Другий рік поспіль у травні дороги Чернігівщини перетворюються на справжнє велошосе. Цьогорічний Кубок Сіверщини з велоспорту на шосе зібрав 135 спортсменів із різних куточків України – і з Чернігівської області, і з Київської, Дніпропетровської, Одеської, Вінницької, Сумської, Харківської. Найменшій учасниці змагань – 9 років, найстаршому – 68.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Діти прийшли до Атрошенка з проханням не закривати секцію з велоспорту

Локаціями для проведення велозмагань стали дві дороги загального користування державного значення – М-01 Київ – Чернігів – Нові Яриловичі та Р-56 Чернігів – Пакуль – КПП «Славутич» – Чорнобиль. У перший день змагань, 11 травня, в селі Зайці на трасі Р-56 відбулися індивідуальні заїзди на 15 кілометрів. 12 травня на М-01 пройшли групові перегони на 80 кілометрів.

Змагання проводять згідно з правилами велосипедного спорту України з судейською колегією. Переможці та призери у всіх вікових групах нагороджені грамотами і медалями. Переможці в абсолютному та командному заліку отримали грошові винагороди та кубки. Їх велосипедистам вручали чернігівські спортсмени-учасники Олімпійських ігор – Ніна Лемеш та Андрій Дериземля.

Служба автомобільних доріг у Чернігівській області

Ще статті по темі

Back to top button