Спорт

Гордість Чернігівщини: Роман Жменьковський став чемпіоном України у дванадцять років

На початку березня, 12-річного Романа Жменьковського у Корюківці зустрічали як переможця: директор ДЮСШ — з тортом, батьки — з повітряними кульками. Не щодня школярі-спортсмени стають чемпіонами України.

Про те, що син-семикласник Роман посів 1 місце в чемпіонаті України серед вихованців ДЮСШ та СДЮШОР з легкоатлетичного двоборства, його мама Наталія Зима дізналася від тренера Андрія Сахути.

Наталія Анатоліївна, вчителька історії та правознавства Корюківської гімназії, ніколи не бере на уроки мобільний телефон. А того дня взяла, адже дуже вже важливим був він для її сина. Коли Андрій Олександрович повідомив, що в Романа 1 місце, не одразу навіть зрозуміла, що дистанції 60 і 200 метрів він здолав найкраще серед тридцяти інших спортсменів. Лише згодом прийшло: її син – чемпіон України з легкоатлетичного двоборства серед юнаків свого віку!

Це були незабутні враження і для тренера-викладача легкої атлетики Корюківської дитячо-юнацької спортивної школи Андрія Сахути. Адже збулася й його мрія – виховати чемпіона. Андрій Олександрович працює чотири роки у ДЮСШ і нині тренує свою першу набрану групу. Серед них і Романа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В одному з районів Чернігівщині досі спалах грипу

— Розумів, що це колись повинно було статися, але не сподівався, що так швидко! – каже про перемогу свого учня Андрій Сахута. – Це особливі відчуття! Працюємо далі.

Сам Роман, спокійний і стриманий за характером, так само легко поставився і до своєї перемоги. Перше, про що подумав 3 березня на легкоатлетичному манежі у Києві після оголошення результатів: «Зараз почнуть телефонувати». Так і було. Спочатку мама, тато, потім бабусі, дідусі. Всі хотіли розділити радість зі своїм спортсменом.

Бабусі й дідусі одразу почали згадувати власні спортивні досягнення минулого, намагаючись зрозуміти, у кого пішов їхній онук. Мама й тато, які у шкільні роки захоплювалися біатлоном та легкою атлетикою відповідно, — свої. Але, за словами Наталії Анатоліївни, це було скоріше для проформи, адже серйозних спортивних досягнень і результатів у них донині не було. Рома перший у їхній родині, хто подає спортивні надії.

Мама зазначає, що здібності сина у 2 класі розгледіла директор ДЮСШ Тетяна Тищенко, яка викладала у нього фізкультуру. Вона помітила, що у Роми не лише добре виходить бігати – йому це подобається. І запропонувала займатися легкою атлетикою у спортивній школі. Наталія Анатоліївна тоді одразу погодилася, адже їй було важливо, що син більше часу проводитиме на свіжому повітрі, а не в гаджетах. Каже, з перших днів знайомства з тренером зрозуміла, що вони з Романом знайдуть спільну мову, у них особливий зв’язок, коли викладач розуміє свого вихованця і навпаки.

У чемпіонаті з легкоатлетичного двоборства брали участь команди з усіх областей України. До складу команди з Чернігівщини, окрім Романа Жменьковського, потрапив також його однокласник, гімназист Артем Чубара, шестикласниці Єлизавета Мірошниченко (перша школа) та Софія Мірошниченко (четверта школа).

Гарно виступив Артем, посів 7 місце з-поміж тридцяти учасників своєї вікової категорії. Тренер задоволений результатом вихованця, який займається ще тільки декілька місяців. Дівчата теж показали непогані результати. З понад сорока учасників свого віку Ліза виборола 22 місце, Софія – 23-тє. Андрій Олександрович вважає, що їхні перемоги ще обов’язково попереду.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: SUSIDY.CITY

Ще статті по темі

Back to top button