СпортФК "Десна"

«Інгулець» зумів перемогти «Десну»

Протягом усієї осені «Інгулець» не міг порадувати вболівальників перемогою в чемпіонаті країни. Востаннє перед грою з «Десною» підопічні Сергія Лавриненка святкували успіх аж у шостому турі 28 серпня, обігравши вдома «Маріуполь» з рахунком 3:0. Після цього були лише нічиї та поразки. Гості теж не можуть похвалитися своїми досягненнями цього сезону. Адже якщо раніше чернігівський клуб майже завжди перебував у верхній частині турнірної таблиці й боровся за місце в єврокубках, то цього року команда Олександра Рябоконя міцно осіла у середині та чергує вдалі матчі з провальними, повідомляє sport.ua.

До речі, у першому колі «Десна» виграла вдома завдяки дублю Безбородька наприкінці матчу. Отже, у «Інгульця» реванш за ту поразку, звичайно ж, був додатковою мотивацією.

Господарі поля розпочали гру дуже активно і вже на 6-й хвилині Гопей цілком міг відривати рахунок. Після передачі з правого флангу він зустрівся з м’ячем прямо перед воротами суперників, проте пробив невдало вбік від штанги. «Десна» буквально відразу відповіла неточним ударом у виконанні Завійського. А потім ігрова перевага перейшла до «Інгульця».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Десна» програла «Колосу»

Так, на 18-й хвилині Лупашко завдав удару по воротах Мисака, але знову невдало. Через хвилину той самий Гопей пробив з правого кута воротарського майданчика і знову повз ціль. А на 26-й хвилині після пасу Козака не зумів як слід пробити по воротах Опанасенко.

І все ж таки місцеві футболісти були винагороджені за свою активність. На 34-й хвилині вони отримали право на кутовий удар і, після подачі м’яча з лівого кута поля, Поспєлов, вигравши верхову боротьбу у Цимбалюка, точно пробив головою в дальній нижній кут.

Пропустивши гол, чернігівська команда стала більше уваги приділяти атаці. Проте все, чого зуміли досягти гості, так це створити непоганий момент на 41-й хвилині. Безбородько пробивав зблизька, але у ворота не влучив.

Відразу після перерви на 47-й хвилині «Інгулець» змусив суперників вдруге, не рахуючи стартового розіграшу, починати з центру поля. Гольову атаку по лівому флангу розігнав Гопей. Поблизу штрафного майданчика гостей він чудово хитнув захисника і виконав передачу на лінію воротарського майданчика. Болбат невдало вибив м’яча через себе прямо на ногу Полегеньку, і той пробив з такою силою, що ледве не порвав сітку воріт.

«Десна» відіграла один м’яч досить швидко. На 56-й хвилині Будківський, який вийшов у другому таймі на заміну, отримав передачу в чужому штрафному майданчику, стоячи спиною до воріт. Розвертатися і бити він не став, а відкинув м’яча трохи назад Дегтярьову. Послідував точний і сильний удар в правий верхній кут воріт й Шуст був безсилим врятувати свою команду.

А ось на 66-й хвилині саме голкіпер «Інгульця» завадив Волошину забити другий гол у ворота господарів поля. Шуст зумів парирувати удар впритул, після того як гравець «Десни» вибіг з ним віч-на-віч. Втім, епізод на цьому не закінчився, Болбат повторним ударом не зміг пробити захисника, а Волошин не влучив по м’ячу, що відскочив.

Гості пішли на штурм воріт суперників, сподіваючись зрівняти рахунок, проте на 79-й хвилині ледь не пропустили у свої після швидкої контратаки «Інгульця». Це Козак на лівому фланзі обіграв свого опонента та навісив м’яч прямо на голову Бартуловичу, який бив зряче в кут, але схибив.

Кінцівку матчу, починаючи з 85-ї хвилини, господарі поля грали у меншості. Отримавши другу жовту картку, достроково вирушив відпочивати Опанасенко. Чернігівські футболісти провели практично весь цей час на половині поля суперників, але так успіху й не досягли.

«Інгулець» вистояв та здобув такі важливі для себе три очки. Перед зимовою перервою ця перемога, звичайно, трохи підняла його гравцям настрій.

2021-12-11_124554

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button