Спорт

Команда з Чернігівщини вперше виборола призове місце наспартакіаді ВФСТ «Колос» (Фото)

Із 23 по 25 листопада 2023 року в Києві відбувалася спартакіада Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос», участь у якій брали команди з 15 областей України. Чернігівську область представляла Сновська громада, що виборола на це право в обласних змаганнях, зайнявши перше місце.

Олександр Кухаренко, тренер-викладач із футболу Сновської ДЮСШ, розповів, що участь у спартакіаді брали лише дорослі люди, які мають роботу, часто не пов’язану зі спортивною галуззю, або здобувають вищу освіту, але водночас захоплюються спортом. До того ж, процес підготовки до спартакіади був непростим.

«Тренувалися кожен самостійно як міг, бо в нас немає умов для тренувань. Єдине, що в футбол грали разом, бо це командний вид спорту.

Аби вправлятися в молодому спорті дартс, наші спортсмени самі купували потрібні дротики та мішені для тренувань удома. На змагання з настільного тенісу їздила дочка з батьком, які мають удома тенісний стіл і тренуються самі.

Хлопець, який займається гирьовим спором, теж удома самостійно тренується. Спортсмени, які захоплюються шахами та шашками, теж удома влаштовували батли між собою», – пояснив Олександр Кухаренко.

За його словами, зібрати в команду дорослих людей, які мають купу своїх справ, дуже важко. До того ж, багато спортсменів, зокрема футболістів, нині стали на захист України: хто контракти підписав, хто в ЗСУ. Та й узагалі, справа тримається виключно на ентузіазмі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зима та пернаті: чернігівський зоолог розповів, чому варто підгодовувати птахів

Олександр Кухаренко каже, що спершу планувалося, що спартакіада відбудеться в місті Берегове на Закарпатті. Але згодом організатори зателефонували і сказали, що все буде в Києві. Хоча всі дуже хотіли на термальні води, однак на змагання до Києва все одно вирішили їхати.

«Виступили ми нормально. І команд у змаганнях брало участь багато – 15. Ми навіть і не очікували, що така кількість суперників буде. Навіть Донецька область представлена була. Із футболу вони навіть перше місце зайняли. У них же взагалі футбольний регіон.

А в нас – загальнокомандне третє місце. Це вперше представники Чернігівської області по міських громадах зайняли призове місце. Жодна команда з Чернігівщини ще не піднімалася так високо на цих змаганнях. Спортсмени наші дуже задоволені, бо ніхто на такий хороший результат не очікував», – розповів Олександр Кухаренко.

Високі результати надихають на нові звершення.

«Будемо продовжувати в тому ж дусі. І якщо наступного року змагання відбуватимуться, і Бог дасть, що війна закінчиться, то розраховуємо вже мінімум на друге командне місце, якщо всі з нас, звісно, будуть живі, здорові і поїдемо тим самим складом. Колектив у нас молодий і амбітний», – наголосив тренер.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Фото – Сновська міська рада

Ще статті по темі

Back to top button