Спорт

Кращий спортсмен березня – чернігівець Сергій Семенов: «Може, ще переплюну і Бьорндалена»

На щорічній біатлонній вечірці, яку проводить «Клуб любителів біатлону імені Андрія Дериземлі», найбільш очікуваним гостем був саме Сергій Семенов. Наш земляк виграв таку очікувану медаль чемпіонату світу. Бронзова нагорода стала першою в кар’єрі чернігівця на світових першостях і єдиною для української команди. Лідер чоловічої збірної з біатлону люб’язно поділився з Сheline.com.ua своїми враженнями від сезону.

— Сергію, здобувши нагороду на чемпіонаті, тепер почиваєш на лаврах?

— Звісно, медаль світової першості вирішує все. Можна було провалити решту гонок, етапи кубка світу і з нагородою сезон був би успішний. Але все одно аналізую кожен виступ. Шукаю і недоліки, і переваги. Ніколи не ставив перед собою завдання за будь-що виграти медаль. Я знаю: якщо буду бігти добре, влучно стріляти, боротися на кожному рубежі і кожному метрі дистанції – все це зійдеться в одне, і тоді будуть призові місця.

— Наскільки складним видався сезон? Ти його провів від дзвінка до дзвінка?

— Неймовірно складно. Сезон цей був, мабуть, першим, у якому я не пропустив жодного етапу кубка світу. Дуже непросто давалися всі перегони. Через втому були нестабільні виступи. Але резерв у мене є. Мій секрет успіху: краще стріляти, швидше бігати і впевнено психологічно почуватися.

— Бьойрндалену вже за 40, а він ще бігає, медалі виграє. А Сергій Семенов уже визначився, скільки ще виступатиме?

— Планую змагатися, допоки матиму мотивацію. Поки будуть результати – прогресуватиму. Може, ще переплюну Бьорндалена (усміхається), по-різному буває.

— Спортивного довголіття тобі, Сергію!

— Дякую!

Ще статті по темі

Back to top button