Спорт

«Легенда» стала легендою: відома чернігівська футбольна команда «переїхала» до області

«Легенда» Чернігів – кілька років тому назва цього жіночого футбольного клубу звучала на всю Україну і не тільки. Наші футболістки ставали багаторазовими чемпіонками України, становили кістяк збірної. Проте на сьогодні це в минулому. Починаючи з 2018 року команда під такою назвою перестає існувати, її кістяк зливається з іншим футбольним клубом із Чернігівщини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уперше за 26 років «Легенда-ШВСМ» припиняє існування

Про те, які сьогодні справи в «Легенди» і «легендівок», розпитуємо в колишнього президента цієї команди Володимира Магеррамова.

«Команда «Легенда» перестала існувати. Команда «Легенда» об’єдналась із командою «Єдність – Плиски» (Борзнянський район), і виступає під егідою «Єдність – ШВСМ» (Плиски) в чемпіонаті України. Вони входять до складу школи вищої спортивної майстерності з ігрових видів спорту, у відділенні «футбол». Зараз вони готуються до весняного турніру, що проходитиме з 11 по 15 березня у Львові. Це прототип зимового чемпіонату. Там три групи – по три команди в групі. Ми потрапили до групи А – «Житлобуд – 1»(Харків) і «Пантера» (Умань). Переможці груп і краща друга виходять у півфінал», – розповів Володимир Магеррамов, директор школи вищої спортивної майстерності з ігрових видів спорту.

26 березня, тепер уже плисківчанки, планують взяти участь у міжнародному турнірі, що відбуватиметься в місті Могилів (Білорусь).

12 квітня ж «Єдність» розпочинає друге коло чемпіонату України з жіночого футболу. Зустрічатимуться з командою «Злагода – Дніпро» (Дніпро). Наразі «Єдність» у чемпіонаті займає четверте місце серед 10 команд.

Ще статті по темі

Back to top button