Спорт

На Чернігівщині стартувала військово-патріотична гра «Джура» (Фото)

Гра «Джура» Українського козацтва є однією з форм позакласної спортивно-оздоровчої роботи, початкової військової та фізичної підготовки, ідейно-політичного, морально-психологічного, національно-патріотичного та духовного виховання учнівської молоді.

У грі беруть участь команди загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів, дитячо-юнацьких громадських організацій. Назва команди – рій. Провідник – ройовий. Склад рою – 8 осіб (6 хлопців і 2 дівчини). Молодша вікова група – 7-10 років. Середня вікова група – 11-15 років і старша вікова група – 16-18 років.

21 травня на базі дитячого табору «Юний турист» у с. Количівка Чернігівського району зібралися 33 рої-переможці І етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») для участі в ІІ (обласному) етапі гри (264 дітей).

Після реєстрації роїв та облаштування таборів відбулося урочисте відкриття заходу.

Протягом п’яти днів на учасників гри чекають різноманітні конкурси, змагання: строю та пісні, рятівників, зі стрільби, штовхання гирі, туристично-спортивна смуга перешкод, перетягування линви. І, звісно, спортивні ігри, фаєр-шоу, дискотеки. Вечори художньої самодіяльності та зустрічі з учасниками АТО. Доволі насичена програма, де кожний із роїв зможе показати свій вишкіл і волю до перемоги.

Фоторепортаж і текст Віктора Кошмала

Ще статті по темі

Back to top button