Спорт

Нестримний «Локомотив» не дав злетіти «Буревіснику»

Дуже непростим виявився вояж чернігівського волейбольного клубу «Буревісник – ШВСМ» до Харкова, де нашим волейболістам необхідно було провести свої чергові два матчі у національній Суперлізі проти багаторазового чемпіона країни – харківського «Локомотиву». Слід відзначити, що у цьому сезоні чернігівська студентська команда своєю грою зовсім не радує вболівальників, займаючи наразі останню сходинку у турнірній таблиці. Харків’яни ж навпаки – після п’яти турів одноосібно перебувають на вершині національної першості. А тому сподіватися на «гостьові» очки для чернігівського «Буревісника» було б не логічно. Однак зіграти на руку саме «сіверянам» могла участь слобожанських волейболістів у Кубку Виклику, в якому останні віддали багато сил та емоцій.

Перший матч шостого туру проходив на ігровому майданчику Палацу спорту «Локомотив». Господарі намагалися зіграти у цьому протистоянні, як то кажуть, на досвіді. На майданчику у складі «Локомотива» з’являлись і молоді гравці, які мають небагато ігрової практики. Слід відзначити, що волейболісти «Буревісника» намагались чинити гідний опір своїм більш титулованим супротивникам і не програти жодної партії харків’янам з великим рахунком. Хоч на визначення переможця у першому матчі знадобилось зіграти лише три партії, кожну з яких у підсумку заносили до свого активу гравці команди-господарів. У перших двох партіях був зафіксований однаковий рахунок – 25:19, на користь «залізничників». А ось третій сет видався ще більш напруженим, однак кінцівка партії також була за господарями і, як підсумок, 25:22 та прогнозована «суха» перемога харківських волейболістів.

«Локомотив» (Харків) – «Буревісник – ШВСМ» (Чернігів) – 3:0 (25:19, 25:19, 25:22)

Гру наступного ігрового дня суперники проводили вже на іншому майданчику – на паркеті спортивного комплексу Національного юридичного університету. Проте ця обставина ніяк не допомогла чернігівській команді здобути очки у протистоянні з діючими чемпіонами країни. На відміну від попереднього матчу, боротьби між суперниками майже не вийшло. Волейболісти харківського «Локомотиву» більш ніж впевнено виграли дві перші партії – 25:12 та 25:14 відповідно. Зачепитися бодай за одне очко у цій грі чернігівцям так і не вдалося, адже і третя партія завершилася 25:22 на користь команди зі Слобожанщини.

«Локомотив» (Харків) – «Буревісник – ШВСМ» (Чернігів) – 3:0 (25:12, 25:14, 25:22)

Отже, залишити останню сходинку у турнірній таблиці за підсумками матчів шостого туру чернігівському «Буревісник – ШВСМ» так і не вдалося. Ще одне дуже непросте випробування очікує на наших волейболістів і у матчах наступного, сьомого туру. До Чернігова завітає львівький «Барком – Кажани», який і цього сезону перебуває у лідируючій групі. Матчі між львів’янами та чернігівськими студентами пройдуть 24 та 25 грудня.

25510970_887161631456705_48480837_o

Дмитро Дриганов

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button