Спорт

Невтомний ніжинський спортсмен хоче потрапити до Книги рекордів Гіннесса

Костянтин Мухомодєєв знову на шляху до рекорду, цього разу – світового.

Не встигли вщухнути розмови про рекорд України з качання преса, який Костянтин успішно встановив 9 вересня з блискучим результатом у 4 428 разів, як спортсмен вирішив зазіхнути й на рекорд Гіннесса.

У попередніх інтерв’ю Костянтин уже говорив про те, що буде йти з рекордом із качання преса далі, але все, як завжди, впирається у фінансування.

Тож, недовго думаючи, молодий рекордсмен звернувся по пораду до Віталія Зоріна, який фіксував колишні рекорди Кості. Він і порадив відправити відеозйомку рекорду до Комісії Рекордів Гіннесса у Великій Британії, що перегляне її і вирішить, чи підходить техніка виконання качання преса для світового рекорду.

Таким чином, сума, яку Костянтин планував витратити для встановлення рекорду, значно зменшиться, і проблема фінансування буде вже не такою загрозливою. Спортсмен навіть натякнув, що його попередні інвестори, швидше за все, згодяться профінансувати світовий рекорд. А наразі Кості залишається чекати відповіді й удосконалювати свої вміння: «Хочу спробувати не тільки вразити світ рекордом на прес, а я хочу повторити рекорди Брюса Лі.

У швидкості я навряд чи його перевершу, адже це генетичний фактор, а у гімнастичних вправах – усе можливо. Він відтискався на двох пальцях».

Костянтин задумується й про те, щоб паралельно до рекорду з преса готуватися й до планки, адже це такі вправи, які не тільки не заважають одна одній, а й, навпаки, сприяють рівномірному фізичному навантаженню на організм. До речі, рекорд України з тримання «планки» – більше години.

Джерело: Нежатин

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button