Спорт

Помер заслужений тренер та почесний громадянин Чернігова Олександр Риков

На 82 році пішов з життя Олександр Володимирович Риков, Людина Легенда, Почесний громадянин міста Чернігова, заслужений тренер СРСР, заслужений тренер України, майстер спорту СРСР міжнародного класу.

Народився 28 червня 1941 року в м. Горлівка на Донеччині. Там же розпочав свою спортивну кар’єру. Двічі ставав бронзовим призером чемпіонатів України. Його результат 580 кілограмів в триборстві залишився навічно четвертим в історії української важкої атлетики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Меморіал пам’яті: 13-річний Олександр Шпилевський

В 1969 році за направленням після закінчення Київського інженерно- будівельного інституту переїхав до Чернігова. Його підопічний Анатолій Антоніо першим серед спортсменів Чернігівщини завоював в 1972 році титул чемпіона СРСР. Майже 10 років, починаючи з 1976 року працював другим тренером збірної команди СРСР з важкої атлетики, в складі якої виступали такі суперзірки як Юрій Варданян, Василь Алексєєв, Анатолій Писаренко.

Олександр Володимирович тренер першої олімпійскої чемпіонки України з важкої атлетики Наталії Скакун, призерки чемпіонатів світу та Європи Наталії Давидової, чемпіонки Європи, учасниці Олімпійських ігор Віти Руденок, багатьох членів чоловічої збірної команди України з важкої атлетики.

Світла та вічна пам’ять Олександру Володимировичу.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Відділення НОК України в Чернігівській області

Ще статті по темі

Back to top button