Спорт

Ніжинські футболісти боролись в Івано-Франківську за «Шкіряний м’яч»

Протягом 13-15 червня в Івано-Франківську проходив фінальний турнір «Шкіряний м’яч – Кубок Кока-Кола». Інакше й бути не могло, адже саме в цьому гостинному місті далекого 1998 року відбувся перший фінал цих змагань. Тоді брали участь 120 команд. Цього ж року до Івано-Франківська завітали вісім дитячих колективів, які стали кращими в нелегкій боротьбі на попередніх етапах змагань із-поміж 1000 команд з усіх куточків України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігів – місто футболу

Приємно, що серед фіналістів були й вихованці Ніжинської ДЮСФШ, які представляли ЗОШ №10 (директор – Ольга Мисник, тренер – Валентин Мазун). Протягом трьох днів вирували футбольні баталії. Усі восьмеро учасників були рівні у своїй майстерності. Суперником ніжинців у груповому етапі були команди з Луцька, Вінниці, Олександрії. Кожна гра проходила в безкомпромісній боротьбі. На жаль, фортуна була не на стороні нашої команди, що поступилась Вінниці та Луцьку.  Та наступного дня ніжинські футболісти перемогли команду з Олександрії. І в фінальній частині змагань суперником була команда з міста Києва. Перемога давалась нелегко, та наші ніжинці, які представляли Чернігівщину, перемогли, зайнявши почесне п’яте місце. Кращі гравці команд, а в нашій Богдан Попов, отримали подарунки. У конкурсі «жонглювання» переміг вихованець Ніжинської ДЮСФШ Артем Скрягін із результатом – 425 разів за 30 хвилин.

Підбиваючи підсумки змагань, Асоціація Аматорського футболу України подарувала кожній команді форму, футбольні м’ячі, чисельні відзнаки та згадку про участь у цих чудово організованих змаганнях.

Хочеться насамперед відзначити тренера команди Валентина Мазуна та подякувати всім, хто причетний і допомагав команді. Такий результат став можливим завдяки тісній співпраці ДЮСФШ із ЗОШ №10, Федерацією футболу міста, управлінням освіти на чолі з керівником Крапив’янським С.С. і батьківською громадою, яка палко вболівала на усіх етапах змагань за наших вихованців.

 

Джерело: Нежатин

Ще статті по темі

Back to top button