Спорт

Ніжинський ракетомоделіст посів перше місце на чемпіонаті світу

Неподалік польського міста Влоцлавек з 28 липня по 5 серпня 2018 року тривала світова першість з ракетомодельного спорту серед дорослих та юніорів. Це був один із найчисельніших чемпіонатів, на який прибуло 389 учасників із 24-х країн світу.

Нашу країну у цих змаганнях представляли 18 спортсменів із шести областей України – Чернігівської, Дніпропетровської, Херсонської, Сумської, Харківської й Полтавської.

До складу команди увійшли четверо ніжинських юніорів: Петрух Антон, Іванець Роман, Журавльов Владислав та Олександр Радченко.

У межах чемпіонату світу організатори разом із представниками американської команди провели змагання в класі моделей S2/P. Спортсменам належало тричі запустити модель ракети із корисним вантажем (сире куряче яйце) на висоту 300 метрів і неушкодженим повернути вантаж на землю за 60 секунд. Варто зазначити, що цьогоріч у змаганнях взяли участь 29 спортсменів, що значно більше, ніж у попередні роки. Для української команди це друга першість світового рівня в класі S2/P, однак це не завадило Радченку Олександру із результатом 88,8 бала вибороти перемогу, зрештою він завоював золоту медаль.

Загалом українська команда виборола 8 медалей: 3 золоті, 2 срібні й 3 бронзові.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поблизу Чернігова проходять змагання ракетомоделістів

В особистому заліку:

1 місце в класі S2/P, моделі на висоту польоту із корисним вантажем, – Радченко Олександр (м. Ніжин, Чернігівська обл.);

1 місце в класі S1A (юніори), моделі на висоту польоту, – Гладкий Ігор (м. Дніпро);

1 місце в класі S3A (дорослі), моделі на тривалість польоту із парашутом, – Лавриненко Максим (м. Шостка, Сумська обл.);

2 місце в класі S1В (дорослі), моделі на висоту польоту, – Волканов Ігор (м. Дніпро).

У командному заліку:

2 місце в класі S2/P, моделі на висоту польоту із корисним вантажем;

3 місце в класі S1A (юніори), моделі на висоту польоту;

3 місце в класі S3A (юніори), моделі на тривалість польоту із парашутом;

3 місце в класі S7 (юніори), моделі-копії на реалізм польоту.

Про це  повідомляє федерація ракетомодельного спорту України.

14082018_colaj

Ще статті по темі

Back to top button