Спорт

Поліцейський з Чернігівщини виявився одним з найсильніших у гирьовому спорті в Україні

Оперативник Євген Каліберда посилено готувався до змагань з гирьового спорту, щоб втиснутися у вагову категорію до 78 кілограмів. На самих змаганнях планував потрапити в першу десятку, натомість посів третє місце.

Всеукраїнський чемпіонат із гирьового спорту серед поліцейських проходив у Ужгороді у спорткомплексі «Юність» протягом 27-28 лютого. Всього у змаганнях взяли участь 188 правоохоронців. До збірної ГУНП в Чернігівській області увійшло семеро поліцейських. Серед них – 34-річний Євген Каліберда з Бобровиці.

Поліцейський вже досить довго займається гирьовим спортом, але в змаганнях такого роду участі досі не брав. Якось йому під час проходження курсу первинної професійної підготовки у навчальному центрі МВС у Одесі довелося змагатися у складі команди навчального закладу. Тоді результат був непоганий, але приз вибороти не вдалося.

giri_2

Після недовгої перерви поліцейський відновив заняття гирьовим спортом. Повернувшись до Бобровиці, він регулярно перемагав на щорічних спартакіадах до Дня фізичної культури та спорту.

Але загалом на зміну активному спортивному життю прийшло напружене повсякдення. Це в Одесі він мав чимало вільного часу, після навчання багато годин присвячував тренуванням. Тепер же у Євгена вже більше обов’язків – добові чергування на службі, родина. Повноцінно тренуватися вдається рідко.

giri_3

Та останнім часом поліцейський отримав у родині несподівану підтримку своїй спортивній кар’єрі. Батькове захоплення підхопили донечки, чотирьох та шести років. Вони почали допомагати татусеві робити розтяжку. У гирьовому спорті дуже важливо, щоб були розтягнуті хребці, суглоби, треба вміти сідати на шпагат.

giri_4

Ба більше, наслідуючи приклад тата, доньки вже й самі роблять розтягнення. А от силові вправи поліцейський виконує без участі малечі, бо для виконання роботи з навантаженням дівчатам ще треба довгенько рости.

  • Я націлився на змагання у ваговій категорії до 78 кілограмів, але перед чемпіонатом важив 82 кілограми. Зайву вагу треба було швидко скидати, щоб потрапити до бажаної вагової категорії. Дуже хотілося з’їздити на змагання, відчути цей командний дух та здобути гарні результати. Зазвичай я намагаюся бігати кожного ранку по декілька кілометрів. Тепер же до ранкового кросу додав ще й вечірній. Регулював своє харчування: намагався не споживати їжу з високою калорійністю, робив акцент на вживанні вітамінів. Принагідно дякую колегам та близьким, що підтримували мене, — розказує Євген Каліберда.

Поліцейській пояснив, чому налаштував себе на потрапляння в першу десятку, і не чекав більшого. Напередодні у Євген дізнався про попередні спортивні здобутки колег з інших областей. Так, 8 із 27 суперників займалися спортом на професійному рівні (один майстер спорту міжнародного класу, два майстри спорту, п’ять кандидатів в майстри спорту). Утім, взявши волю в кулак, Євген перевершив сам себе і посів третє місце.

Змагання з гирьового спорту проходило у два етапи: поштовх двох гир та ривок однієї гирі. Вага знаряддя 24 кілограми. На виконання завдання дається 10 хвилин. Перша вправа виконується без постановки гир на поміст, друга – з разовою переміною руки. Бобровицький поліцейський розказує, що другу вправу починає виконувати з лівої руки, бо вона слабша. Потім правою, сильнішою, рукою виконує вправу до кінця.

Поліцейський Каліберда дякує усім, хто його підтримував під час підготовки до змагань. Каже, що тепер хоче отримати статус кандидата в майстри спорту. Коли він цього досягне, буде працювати вже з гирею вагою 32 кілограми. Відтак, здобуде нових перемог.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Сектор комунікації
поліції Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button