Спорт

Розіграли 35 комплектів нагород: чемпіонат області з панкратіону відбувся в Чернігові

Уже понад 20 років у Чернігові з нагоди Дня захисту дітей відбувається Чемпіонат області з панкратіону. На щастя, нинішній рік – не виняток, і змагання об’єднали більше як 120 дітей, віком від 10 до 17 років. Також змагалися 23 спортсмени вікової категорії 18+. І примітно, що змагалися не тільки хлопці, а й восьмеро дівчат.

«Розіграно 35 комплектів нагород. До того ж усе відбулося на високому рівні. Особливо хочу подякувати благодійному фонду «Синій птах», який уже шість змагань поспіль допомагає нам із придбанням нагородної атрибутики. Адже завдяки їм ми нагороджуємо дітей дуже гарними та якісними медалями і кубками. Діти їх запам’ятають надовго. Бо мене дратує, коли я бачу, як нагороджують дітей найдешевшими медалями на чемпіонатах України чи області. Коли дитина отримує таку нагороду, то й зберігати її не хоче. А коли нагорода гарна і приваблива, то й ставлення до неї інакше. Для дітей нагороди мають велике значення, особливо їхній вигляд. Ми намагаємося робити все, щоб діти пам’ятали свої медалі якомога довше», – в коментарі для ЧЕЛАЙН зазначив Сергій Петрикей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові аномально рано зацвіли липи

Змагання об’єднали спортсменів із різним досвідом. Були як призери чемпіонатів України, так і спортсмени, які мають за плечима по два чи три виступи. За словами Сергія Петрикея, новачки, які ще ніде не виступали, на такі змагання не їздять.

«Усі учасники мають щонайменше дворічний досвід тренувань. Є й спортсмени, які вже 10 років тренуються. Нині їм по 15-16 років, а починали вони свій спортивний шлях у 5 років, то мають вже дуже великий досвід.

Нинішній чемпіонат вдався, обійшлося без травм, а найсильніші спортсмени вибороли свої нагороди. Тепер вони представлятимуть нашу область на чемпіонатах України. А перші і другі номери – це чемпіони і віцечемпіони – будуть у складі збірної команди області. Найближчі змагання відбудуться восени – це Кубок України, де вони зможуть показати себе на найвищому державному старті», – розповів Сергій Петрикей.

Попереду ціле літо, але ставити тренувальний процес на паузу ніхто не збирається.

«Влітку ми працюємо так само, як і зазвичай. Хто хоче, щоб спорт дійсно був частиною життя, і прагне виступати на високому рівні, то не має можливості закинути тренування влітку і відпочивати.

До речі, влітку в нас ще буде тренувальний табір у Карпатах. Там спортсмени матимуть по три тренування на день. Ми вже традиційно влаштовуємо такі табори, напевне, років 15. І так щоліта. Тож літо в тренувальному сенсі буде запеклим», – зауважив Сергій Петрикей. 

Ірина Осташко

Фото – Сергій Петрикей

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button