Спорт

Спорт – у маси: жителі Чернігівщини складатимуть тест на фізичну підготовку

Для отримання даних про рівень фізичної підготовленості українців щорічно проводиться загальнодержавне оцінювання. Воно відбувається шляхом складання передбачених законодавством спортивних нормативів.

На Чернігівщині в травні цього року створено обласну комісію з питань проведення щорічного оцінювання фізичної підготовленості населення. На нещодавньому засіданні цієї комісії було обговорено організаційні питання здачі спортивних нормативів.

Повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.

Відомо, що для учнівської та студентської молоді, особового складу Збройних сил України та інших військових формувань, правоохоронних органів, рятувальних та інших спеціальних служб щорічне оцінювання є обов’язковим. Для інших категорій громадян здійснюється на добровільній основі. До складання нормативів допускаються особи, які пройшли медичне обстеження й ознайомлені з вимогами заходів безпеки.

Оцінювання є підставою для порівняння показників фізичної підготовленості різних груп населення України з даними інших держав, зокрема країн євроатлантичного простору.

Члени обласної комісії дійшли згоди, що необхідно провести широку інформаційно-рекламну кампанію із залучення якомога більшої кількості учасників до спортивного тестування, розробити рекомендації для організації здачі нормативів у районах і містах, а також визначити спеціальні місця для проведення оцінювання, що відповідали б вимогам санітарії та безпеки.

Ще статті по темі

Back to top button