Спорт

Старт сезону: «Десна» U17/19 програла «Юності» у дербі

11 листопада, на єдиному вцілілому футбольному стадіоні Чернігова – арені «Юність» стартували матчі групи 1 Кубку дитячо-юнацької футбольної ліги України сезону 2022/23 років у віковій категорії U17/19. В якості номінальних господарів чернігівська «Десна» приймала однолітків та земляків з «Юності».

Били, били – пропустили…

Вже на 3-й хвилині «Десна» мала нагоду відкривати рахунок: швидка атака, яку виносом від воріт розпочав Владислав Мікрюков, призвела до того, що Андрій Шульга з правого флангу увірвався до штрафного, прокинув воротаря «Юності», але… в останній момент захисник виніс м’яч з порожніх воріт.

За ігровим часом команди приблизно порівну володіли м’ячем, але  саме «Десна» виглядала набагато небезпечніше у першій половині матчу. До того ж давав свої взнаки вдалих пресинг деснянців, до якого «Юність», здавалося, була не готова:

На 17-й хвилині Олександр Коровніченко попресингував захисника «Юності», і, здавалося, вже вийшов 1 на 1 з воротарем. Але в останній момент гравець номінальних гостей заблокував удар – кутовий.

Атаки «Десни» ставали все більш небезпечними. Не вистачало головного – голів.

У той же час «Юність» почувалася не у своїй тарілці. Лише на 39-й хвилині номінальні гості вперше потрапили у створ воріт Мікрюкова. Проте удар вийшов не сильним і наш воротар легко зафіксував снаряд.

Тим більш нелогічним виглядав гол у ворота «Десни» на 40-й хвилині: суддя призначив штрафний метрів за 35 до воріт, ближче до правого флангу поля. Подача… м’яч «погладив зачіски» кількох гравців, проте акцентований удар чи виніс нікому не вдався… А ось ігровий снаряд підступно залетів у створ. 0-1. М’яч записали на Павла Кузьменка.

Після пропущеного голу деснянці занервували, а Мікрюков ледь не зробив фатальну помилку – захисники підстрахували та врятували команду від другого м’яча. 0-1 до перерви.

Від надії до…

У другому таймі гра була більш рівною. А гравці «Юності» знову створювали моменти після стандартів – Мікрюков після першого голу явно нервував на своїй позиції: на 59-й хвилині Владислав заледве перевів снаряд над поперечиною після удару гостей зі штрафного.

Деснянці ж свої  моменти знаходили у грі: на 62-й хвилині мав забивати Нікіта Посмашний. Але нападник, який півтора сезони відіграв за «Десну» U-19 в УПЛ, цього разу влучив у воротаря.

Втім вже за хвилину відбувся «повтор моменту»: знову Посмашний виходить 1 на 1, але цього разу навіть голкіпер не рятує «Юність»: 1-1.

Втім, розвинути свій успіх деснянці не змогли. А на 72-й хвилині суддя призначив черговий стандарт біля воріт «Десни», Мікрюков помилився на виході, а Денис Слюсаренко відправив снаряд у ворота: 1-2.

На 83-й хвилині Владислав Мікрюков   реабілітувався за свою помилку, відбивши вихід 1 на 1 нападника номінальних гостей.

«Десна» спробувала створити навал, й була дуже близька до того, щоб зрівняти рахунок. Але на 90+3-й хвилині Владислав Козачинський, опинившись у штрафному на ударній позиції, влучив у захисника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ветерани ФК «Десна» взяли участь у благодійному матчі

на користь «Юності».

– Моменти були. Те, що не змогли їх реалізувати – напевно, не вистачило певного досвіду. Не можемо виграти, здається, 4 гри поспіль (команда майже цим же складом грає у чемпіонаті та Кубку області серед чоловіків, – прим.) – тож десь дається взнаки психологія. У моменті з другим м’ячем, вважаю, стандарт суддя не мав призначати, а при розіграші ми розташувалися дещо не вірно – не дограли, – скаже після матчу головний тренер «Десни» U17/19 Сергій Бакун. – По самій грі – хлопці набираються досвіду, додають потроху. Зрозуміло, що умов для вдосконалення навичок зараз небагато – для тренувань майже нема умов, інвентар – той, що залишився. Тож, зрозуміло, що виступати в цих умовах, в яких опинилася країна – складно. Але можемо лише подякувати організаторам за можливість грати у футбол.

Дуже гарна гра, гарна самовіддача. Хлопці – молодці. За тиждень – третя гра з «Десною» (до цього команди зустрічалися у чемпіонаті та Кубку області серед чоловіків, – прим.), дуже важко було хлопців налаштувати. Але молодці, витримали, – каже головний тренер «Юності» U17/19 Всеволод Бодун. – Чемпіонат області серед дорослих, в якому брали участь хлопці – дуже гарний для них турнір в плані отримання досвіду, адже це вже дорослий футбол. Так, ми багато програли у чемпіонаті, але під кінець було видно, що команда навчилася грати проти дорослих.

Наступну гру у рамках ДЮФЛУ «Десна» U17/19 має провести вдома, 16 листопада проти ДЮСШ «Прилуки». А у найближчу неділю, 13 листопада, у Чернігові мають відбутися ще два чернігівських дербі «Десна» – «Юність». Тільки цього разу між собою зустрінуться команди у вікових категоріях U-14 та U-16.

Джерело: ФК «Десна»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button