Спорт

У громаді на Чернігівщині бігтимуть «За здоровий спосіб життя»

На 7 квітня в Батурині був запланований символічний забіг «За здоровий спосіб життя». Клич кинули всім, хто піклується про своє здоров’я і хто не має протипоказів для бігу.

Але нині живемо в дуже непростих, навіть жахливих і сумних реаліях. Тож три дні у громаді – 5, 6, 7 квітня – оголошені днями жалоби за загиблими захисниками України. Зрозуміло, що в особливі моменти смутку не до масових заходів. Тому забіг перенесли, але не скасували.

«Переносимо, ймовірно, на 21 квітня. Ми цей захід планували не як суперспортивний чи як змагання, хто швидше пробіжить, а просто як символічну акцію задля привернення уваги до питань здоров’я. Після завершення забігу думали сфотографуватися на тлі палацу Кирила Розумовського разом з усіма учасниками. Не передбачено жодних матеріальних заохочень – винагород чи подарунків», – у коментарі для ЧЕЛАЙН зазначила Оксана Винник, начальник відділу освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту Батуринської міської ради.

За її словами, про кількість охочих пробігти для здоров’я, нині говорити зарано, бо за день до початку реєстрації охочих оголосили жалобні дні, то реєстрація не відбувалася.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запашні паски, крашанки та 33 родичі за столом: як заведено святкувати Великдень у сім’ї Марії Шевченко з Березни

Раніше в Батурині подібних забігів не відбувалося, це буде перший.

«Спортивних шкіл у нашій громаді нема, як і спортивних організацій. Є тренери, які працюють у Бахмацькій громаді, і міська рада виплачує туди субвенцію на зарплату цим людям. Діти із нашої громади, відповідно, займаються спортом у цих людей – лижами, туризмом та іншими видами.

А нинішній забіг хотіли провести для молоді, дорослих і старших людей. Для всіх, хто прийде, не спортсменів. Усе – задля здорового способу життя», – повідомила Оксана Винник.

У громаді вирішили влаштувати саме забіг, бо його організувати суттєво легше, ніж естафети чи змагання з якогось виду спорту.

«Для іншого спорту потрібні умови і, відповідно, менше людей можна задіяти, адже команди треба формувати за якимось критерієм. А в забігу можна об’єднати різновікові категорії, жінок і чоловіків. Єдине що обмежили – вік учасників: від 14 років. Бо немає спеціальної траси і на одній ділянці, якою пролягає маршрут забігу, є пошкодження на тротуарі, то учасникам треба бути обережним. Тому маленьких дітей не планували долучати до забігу», – розповіла вона.

Хоч Батуринська громада не вважає себе особливо спортивною, та однаково є земляки, якими варто пишатися. Це зокрема метальник списа Ілля Саєвський – учасник різних змагань, включно із міжнародними.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button