Спорт

У громаді на Чернігівщині змагались юні більярдисти

В Центрі культури і дозвілля молоді відбувся чемпіонат Менської міської територіальної громади зі спортивного більярду.

З часу відкриття молодіжного простору, динаміка розвитку цього виду спорту проходить у геометричній прогресії. Спортивний більярд це гра на межі філософії і спорту. Адже більярд є запорукою фізичного гарту організму, розвиває у спортсмена окомір, швидкість реакції, винахідливість, виробляє чіткість і координацію рухів. Вражаючу різницю у майстерності спортсменів видно, якщо порівнювати перший чемпіонат і нинішній. На першому чемпіонаті, юні спортсмени, котрі неоковирно тримали кий, мазали по кулях, постійно виставляли кулі за фоли, грали партії по 40-50 хвилин і ці самі спортсмени зараз, котрі вже можуть завершити партію з кия за три хвилини!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівський поліцейський став чемпіоном України з кікбоксингу

Вчорашній чемпіонат зібрав 16 учасників і, що цікаво,  в цьому виді спорту у нашій громаді стався, хоч поки що невеликий, але гендерний прорив. Дві спортсменки, Аліна та Євгенія достойно виступили на змаганні, при цьому Євгенія зайняла призове сьоме місце.

За чотири години напруженої боротьби Шумний Руслан таки зміг захистити свій титул та став двократним чемпіоном Менської міської територіальної громади зі спортивного більярду. Однак, це вдалося йому не так легко як гадалося спочатку. Лисич Ілля у півфіналі чемпіонату влаштував справжнє випробування Руслану на майстерність та психологічну стійкість. Програючи 4:7, Шумний Руслан все ж таки зміг здобути перемогу 8:7.

У партії за третє місце, перший чемпіон громади з більярду Готенко Олексій святкував вікторію.

Фінальна партія склалася для Шумного Руслана напрочуд вдалою, але за видимою легкістю здобутої перемоги, стоять місяці інтенсивних тренувань та спортивна вдача. Полоз Євген, який впевнено здолав своїх суперників на шляху до фіналу, зробив підставу, і тут Руслан видав феноменальну партію з кия.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Менська громада

Ще статті по темі

Back to top button