Спорт

У лісі на Чернігівщині діти відпочивають і тренуються на спортивній базі (Фото)

Цьогоріч дитячий відпочинок, як і купа різних інших планів на літо, зіпсовані війною. Між тим, на Чернігівщині є діти, яким пощастило хоч ненадовго забути про жахи, що нині відбуваються на території України. Ці діти нині відпочивають і тренуються в приємній дружній компанії на спортивній базі в лісі.

На згаданій базі, що перебуває в оренді громадської організації «Чернігівська школа дзюдо» діти поєднують відпочинок із тренуваннями вже третій сезон поспіль. До того ж, за словами Олександра Маркіна, голови вищезгаданої ГО, аналогічної бази Чернігівщина не має. Адже тут створені умови для тренувань із будь-якого виду спорту. Інші бази більше орієнтовані на сімейний відпочинок, а не спортивний.

«У нас є спеціалізоване канатне містечко, скеледром, тренажери, спортивна зала, футбольне поле, волейбольний майданчик. Тренування у дітей відбуваються двічі на день. І не тільки з дзюдо, а й із загальної фізичної підготовки, граємо у футбол, піонербол, волейбол, гандбол, регбі й інші спортивні ігри.

За територією бази облаштовані великі поля, де стоять ворота для різних ігор, натягнуті сітки і все, що хочеш. Торік, до речі, у стрільбі з лука вправлялися, але цьогоріч із міркувань безпеки відмовилися. У нас навіть гребля була і плавали на байдарках нашим озером. Були тренування з тхеквондо. Причому приїжджали не лише чернігівські команди, торік були юні спортсмени з Миколаєва, а дзюдоїсти збиралися з усієї Чернігівщини, також ще були команди з Києва і Черкас. Нині ж у нас діти переважно з Чернігова і шестеро дітей із Березни. Вік наших вихованців – від 8 років і до 15», – у коментарі для ЧЕline зазначив Олександр Маркін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові збирають речі, пов’язані з російськими окупантами, ЗСУ, волонтерами та комунальними службами

Цьогоріч на базі багато чого не так, як було раніше. Організатори навіть не знали, чи взагалі відчинить вона свої двері, хоча ще з минулого літа плани на нинішній сезон були розписані на щодень. На щастя, потрібний дозвіл отримали, причому за умови, щоб на території бази перебували до 50 осіб. До сорока дітей і не більше як десять дорослих – тренерів, медперсоналу, вихователів. Бо діти не можуть бути без нагляду дорослих. До повномасштабної війни за зміну приймали по 120 людей.

Але є й новації – батькам спортсменів, за їхнього бажання, дозволили жити у вільних будиночках поблизу бази або на вихідні приїжджати. У попередні роки такої можливості не було, бо всі місця були зайняті.

«Ми скоротили зміни до 10 днів, бо батьки дуже переживають за дітей, оскільки безпекова ситуація в країні дуже напружена. Окрім того, ми пізно стартували. Зазвичай розпочинали 10 червня. Між змінами робили кілька днів відпочинку, щоб можна було прибрати територію, все вимити, зробити нагальні ремонти, аби підготуватись до заїзду наступної зміни. Тож якраз за сезон у нас було чотири зміни. Цьогоріч усього дві», – розповів Олександр Маркін.

І як кажуть, не спортом єдиним. Увечері вихованці мають змогу посидіти біля вогнища, подихати чистим повітрям, помилуватися довколишньою природою, поспівати пісень під караоке. Також на базі запевняють, що годують тут дуже смачно, п’ять разів на день.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Фото – Олександр Маркін

Ще статті по темі

Back to top button