Спорт

Вихованець чернігівського футболу отримав довічну дискваліфікацію

Форвард Артем Пилипенко – один з 58 футболістів, тренерів та функціонерів які отримали покарання за організацію договірних поєдинків та участь у них.

Федерація футболу Вірменії достроково зупинила чемпіонат у першій лізі. Причина – виявлені докази проведення матчів з наперед визначеним результатом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спорт для ветеранів: городянський клуб об’єднує футболістів з усієї області

В результаті було ухвалено рішення про довічну дискваліфікацію для 20 громадян України, які працювали в першій лізі вірменського футболу.

Серед них – 24-річний форвард Артем Пилипенко. Він народився у Чернігові в 1995 році. Вихованець ДЮСШ «Юність» (тренер – колишній гравець «Десни» Володимир Дробот), за яку провів більше 4 років в дитячо-юнацькій футбольній лізі.

На професійному рівні Пилипенко в Чернігові не грав – працевлаштувався у 2013 році в «Арсеналі» з Білої Церкви. Згодом грав у столичному «Арсеналі» (до 2017 року).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Десна» – «Шахтар»: огляд матчу

На початку 2020 року футболіст переїхав до Вірменії, де грав за «Локомотив» з Єревану у першій лізі (другий за рівнем дивізіон).

Дискваліфікація поки що розповсюджується на всі турніри, що проводяться під егідою Федерації футболу Вірменії. Тобто, в чемпіонаті України дискваліфіковані зможуть виступати.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: 0462

Ще статті по темі

Back to top button