ФК "Десна"

«Десна» — «Шахтар»: огляд матчу

Свій передостанній домашній матч у цьогорічному розіграші української Прем’єр-ліги з футболу чернігівська «Десна» проводила проти чемпіона країни – донецького «Шахтаря». Гранд українського футболу завітав до Чернігова не в оптимальному складі, адже «гірники» вже виконали своє завдання в національній першості, отримавши заздалегідь золоті нагороди чемпіонату України. Наставник «Шахтаря» Луіш Каштру дав відпочити кільком ключовим гравцям основи, проводячи певну ротацію складу своєї команди перед поновленням ігор на євроарені. В цьому сезоні чернігівцям ще не вдавалося відібрати очки в донецьких футболістів, завершивши всі три матчі поразками в один м’яч. «Десні» випав шанс змінити негативну для себе статистику вже в домашньому поєдинку.

Матч у Чернігові розпочався на зустрічних курсах, жодна з команд не відсиджувалася в обороні, намагаючись якнайшвидше відкрити рахунок у грі. Проте до середини першого тайму на табло світилися нулі. Однак період уже з 25-ї по 29-ту хвилину першої половини гри став дуже гольовим у протистоянні. Спершу Манор Соломон потужно пробив під поперечину воріт Євгена Паста, відкривши рахунок у матчі. А вже в наступній атаці «гірників» рахунок став 2:0 на їхню користь. Захисник «сіверян» Максим Імереков «подарував» м’яч у власному штрафному майданчику все тому ж Манору Соломону, який розрізною передачею знайшов Тете, котрий легко зумів переграти нашого голкіпера.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівська «Десна» поступилася «Шахтарю»

Чернігівці були приголомшені, однак швидко оговталися й зуміли знову скоротити перевагу гостей до мінімуму. На 29-й хвилині гри після подачі з кутового свій черговий гол головою, так само, як і київському «Динамо», забив Андрій Гітченко. На перерву команди пішли за рахунку 2:1 на користь донеччан.

У другому таймі команди також не дали сумувати вболівальникам. Вже в перші секунди після перерви форвард «Десни» Олександр Філіппов вибігав віч-на-віч з Андрієм Пятовим, однак переграти досвідченого воротаря йому в цьому моменті не вдалося.

А на 60-й хвилині після точного удару Майкона рахунок знову збільшився до 3:1 на користь «Шахтаря». І знову вже за дві хвилини «деснянці» змогли гідно відповісти чемпіону. Олександр Філіппов зумів забити свій 16-й гол у цьогорічному чемпіонаті, відзначившись голом у воротах «Шахтаря». На 69-й хвилині матчу Максим Імереков просто звалив у власному штрафному майданчику Алана Патріка, за що головний арбітр матчу без вагань вказав на одинадцятиметрову позначку. Сам же ж потерпілий вдало виконав пенальті, засвітивши цифри 2:4 на табло стадіону імені Ю.Гагаріна.

Чернігівці побігли знову відіграватися й дуже гарний момент на 73-й хвилині мав Пилип Будківський, який намагався перекинути дальнім ударом через Андрія Пятова, який необачно далеко відійшов із воріт, проте перекинув і голкіпера «гірників», і самі ворота. До самого фінального свистка арбітра команди досить гостро атакували, намагаючись збільшити кількість забитих голів у цьому матчі. Проте рахунок у матчі так і зберігся незмінним – 2:4, на користь чемпіона країни.

За два тури до завершення чемпіонату чернігівська «Десна» має 55 очок у своєму активі й посідає четверту сходинку в турнірній таблиці, відстаючи від «Зорі» та «Динамо» на 2 та 1 заліковий бал, відповідно. Свій останній домашній поєдинок сіверські футболісти проведуть уже в четвер, 16 липня, проти футбольного клубу «Олександрія». Матч розпочнеться о 19-й годині. Цього ж дня київське «Динамо» прийматиме луганську «Зорю». Завершать же чемпіонат «деснянці» 19 липня гостьовим поєдинком у Запоріжжі, де зіграють принциповий і вкрай важливий матч проти прямого конкурента – луганської «Зорі».

108172892_273915887228027_7549898880432489788_n

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button