Спорт

Збірна України в Амстердамі поступилася Нідерландам

На стадіоні «Йохан Кройфф Арена» в Амстердамі відбувся матч першого туру групового раунду Євро-2020 між національними збірними Нідерландів та України. Мабуть, це був найбільш довгоочікуваний поєдинок для українських уболівальників, в першу чергу, звичайно, через перенесення чемпіонату Європи на 2021 рік.

Але була вагома причина з нетерпінням чекати цього матчу. У кваліфікації до Євро команда Андрія Шевченка виступила просто феноменально, посівши перше місце і обігравши діючих чемпіонів Європи, португальців. Однак після того, як COVID-19 кардинально змінив світ, «жовто-сині» виглядали не так вже й яскраво…

Вже на першій хвилині зустрічі українці створили непогану атаку, але щойно дійшли до штрафного майданчика суперника, як розгубилися і втратили м’яч, що призвело до дуже небезпечного контрвипаду. Мемфіс Депай втік від захисників, вийшов на ударну позицію і небезпечно пробив по воротах – Бущан насилу дотягнувся до м’яча.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові стартував обласний чемпіонат з легкої атлетики

Не встигли українські вболівальники перевести дух, як нідерландці знову створили гольовий момент. Цього разу вже Думфріс з правого кута воротарського пробивав в упор, однак Бущану вдалося ногою відбити удар. Після цього стало очевидно, що нашій збірній зачепитися за очки в цьому матчі буде ще складніше, ніж здавалося до стартового свистка.

Вже на 13 хвилині Андрій Шевченко був змушений випускати на заміну Марлоса замість Зубкова, який почав кульгати. Але вихід натуралізованого бразильця мало чим вплинув на хід гри, незважаючи на всі очікування.

Якщо збірна України і створювала непогану атаку, то довести її до логічного завершення не виходило від слова зовсім, а у відповідь виходила дуже небезпечна контратака Нідерландів, які добре знали, що робити з м’ячем біля наших воріт. На щастя, Бущан в першому таймі діяв просто блискуче і раз по раз рятував від, здавалося, неминучого голу.

Все змінилося після перерви. Дві помилки Віталія Миколенка призвели до двох забитих м’ячів збірної Нідерландів. Спочатку відзначився Вейналдум, а через сім хвилин Бущану довелося виймати м’яч з сітки воріт після удару Вегхорста. 22-річний динамівець, ймовірно, зарано відчув себе зіркою. Як показав матч, поки Миколенко не може конкурувати навіть з Думфрісом, який у свої 25 років не має досвіду виступів у топ-чемпіонатах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Представники Чернігівщини вибороли три нагороди чемпіонату України з легкої атлетики серед молоді

Незважаючи на те, що до кінця залишалося ще півгодини, здавалося, що питання про переможця де-факто було зняте. Але не тут-то було! Підопічні Шевченка не опустили руки і все-таки зуміли перервати п’ятиматчеву безгольову серію на чемпіонатах Європи. На 75 хвилині Ярмоленко в коронному стилі змістився з правого флангу в центр і всадив м’яч у дальню дев’ятку! Цей гол однозначно претендуватиме на звання найкращого на Євро-2020.

Не встигли нідерландці оговтатися, як вже через чотири хвилини рахунок на табло став рівним! Маліновський блискуче навісив зі штрафного на голову Яремчука, який переправив м’яч у ворота. Безумовно, на даний момент це найважливіший гол Романа за збірну!

На жаль, ейфорія тривала недовго. За 7 хвилин до кінця основного часу Аке подав з лівого флангу на голову Думфрісу, який виграв боротьбу у Зінченка і відправив м’яч точно в кут.

Перший матч на Євро-2020 не приніс збірній України очок в скарбничку. Наступний поєдинок команда Андрія Шевченка проведе 17 червня проти Північної Македонії. Нідерланди, як і Австрія, набрали 3 бали і зробили вагомий крок до виходу в 1/8 фіналу.

 

Джерело: sport.ua

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button