НовиниСуспільство (відео)

Транспортний секонд-хенд та колесо огляду в центрі міста: в мерії провели чергову нараду (Відео)

Ковзанка на Красній площі у 2019 році принесла 590 тисяч гривень прибутку для Центрального парку культури та відпочинку. Про це розповів його директор Володимир Хольченков під час наради в мерії. Це менше, ніж у 2018 році.

«Основна робота ковзанки з 19 грудня по 19 січня. Це канікули і новорічні свята, і фактично цього року випали оці останні новорічні свята, але в принципі цьогорічний дохід ковзанки вже перевищив доходи, порівняно з усіма сезонами. На сьогодні дохід становив 660 тис. грн», — Володимир Хольченков, директор Центрального парку культури та відпочинку ЧМР.

Говорили і про реконструкцію Центрального парку культури та відпочинку. Проєктанти вже готові починати виготовлення документації.

«Ми готові укласти договір, проте в бюджеті не закладено орієнтовно 10-11 млн грн», — Ярослав Куц, начальник управління ЖКГ ЧМР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У мерії розповіли про прибутковість міської ковзанки

Проєкт планують розбити на декілька етапів.

«Щоб це було, можливо, 3, а можливо, 5 черг будівництва по роках. Більш уважно, щоб ми придивилися, яка окупність, скільки це буде коштувати для міста», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

У новому році міська рада знову повернулася до питання встановлення колеса огляду в центральній частині міста.

«Це приваблива річ, крім того, це не пересічний турист, а той, що їздить по речі з інших країн. Це турист вихідного дня, можливо, це історичний турист. Вони користувались би цим колесом. І місце розташування, щоб не було вище за Катерининську церкву», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Знову згадали і про перенесення ковзанки в наступному році. Вона розташовуватиметься на площі Героїв Небесної сотні. Тут розмістять і локації для торгівлі. А влітку в Чернігові організовуватимуть більше масових заходів.

«Також у мене є домовленість із серйозними бізнесменами українськими щодо проведення тут, можливо, лекцій, можливо, масових заходів бізнесового спрямування. Відповідно, треба думати про кількість людей, проживання, харчування.На жаль, у нас нема і відповідного такого простору конференційного», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для початку реконструкції центрального парку відпочинку бракує коштів

Під час наради мер висловив своє ставлення щодо ситуації з нещодавньою заявою прем’єра з приводу його відставки.

«Те, що проводяться записи в кабінетах, – це початок недоброї традиції. Для мене неприйнятний такий формат, принизливий для країни, для того щура, який це робив, маючи якісь там свої завдання», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Також обговорили оновлення рухомого складу тролейбусного управління, на яке цього року виділили 30 мільйонів. Перевагу надаватимуть закупівлі вживаного електротранспорту за досвідом Івано-Франківська.

«Два види тролейбусів – це австрійського складання МАНи 1994-1996 роки, а також польського складання «Вольво» 2008 року. Це те, що вони придбали з вживаного електротранспорту», — Руслан Ємець, керівник КП «ЧТУ».

Міська рада вже розіслала запити до європейських країн. Причиною таких закупівель стала вартість вживаного електротранспорту. Одна його одиниця коштуватиме вп’ятеро менше за нову. Також на нараді вирішили оснастити всі зупинові комплекси ящиками для піску й обговорили низку інших важливих питань.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button