Новини

Троє представників Чернігівщини увійшли до списку найбагатших українців

Видання «Новое Время» і інвестиційна компанія Dragon Capital порахували статки найбагатших українських бізнесменів. У ньому знайшлося три людини, які мають відношення до Чернігова і Чернігівської області.

Лідирує в рейтингу Рінат Ахметов, який за рік розбагатів більш ніж на 5 мільярдів. Тепер на його рахунках — 12,2 мільярда доларів.

Конкуренти відстали далеко: у Віктора Пінчука «всього лише» 2,7 мільярда, а у Вадима Новинського — 2,3 мільярда доларів.

Більше мільярда доларів є ще у чотирьох чоловік: Ігоря Коломойського, Геннадія Боголюбова, Петра Порошенка і Костянтина Жеваго.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівщина – перша у рейтингу регіонів щодо формування спроможних громад

Найбагатший чернігівець в рейтингу товстосумів — Микола Рудьковський. За рік він втратив 20% свого капіталу і тепер займає 28-е місце, маючи в своєму розпорядженні 165 мільйонів доларів.

Якщо в попередніх списках походження його грошей пояснювалося паливно-енергетичною сферою (компанія «Нафтогазвидобування»), то тепер навпроти головного активу олігарха стоїть позначка «немає даних».

Нагадаємо, 50-річний Микола Рудьковський народився в Чернігівській області, навчався в Чернігівському педінституті. І півтора місяці побув мером Чернігова в 2006 році.

Всього 2 мільйони доларів не вистачило до круглої цифри в 100 мільйонів Максиму Микитасю, який в 2016 році був обраний до Верховної Ради по округу №206 (Новозаводський район Чернігова, Чернігівський, Ріпкинський райони).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сумочка Романової змагалася в парламентському рейтингу гламурності

Зі своїми 98-ма мільйонами президент корпорації «Укрбуд» займає 60-е місце в рейтингу. За рік капітал не змінився

На 68-му місці знаходиться 62-річний Федір Шпиг. Сфера його інтересів — харчова промисловість (компанія «Молочний альянс» — ТМ «Яготинське»).

Уродженець Чернігівської області сьогодні володіє сумою в 85 мільйонів доларів. Це на 17% більше, ніж рік тому.

Нижній поріг входження в список 100 найбагатших українців цього року — 43 мільйони доларів.

Ще статті по темі

Back to top button