Надзвичайні подіїНовини

Цигани «розвели» у селі гепатит

До інфекційного відділення Борзнянської ЦРЛ у с. Плиски цього району потрапили п’ятеро із захворюванням на вірусний гепатит А, серед них троє дітей. Це ромська сім’я.

Про це повідомляє Головне управління Державної санітарно-епідеміологічної служби України у Чернігівській області.

Хворі були госпіталізовані в інфекційне відділення Борзнянської ЦРЛ, перебіг захворювання середньої тяжкості, всім проводиться відповідне лікування.

Епідрозслідування встановило, що в цій родині проживає 9 чоловік, з них 4 дорослих і 5 дітей – учениця 10 класу, учень 4 класу, троє ясельного та дошкільного віку (не організовані).

Під час обстеження домівки було встановлено, що ромська сім’я проживає в антисанітарних умовах, не дотримуються правил особистої гігієни, відсутні засоби особистої гігієни (мило, умивальник), підлога брудна. Дорослі не мають постійного місця працевлаштування, діти дошкільного віку не відвідують дитячий садок.

Продукти харчування не відбирались для бакдослідження, бо були відсутні. Відібрано 1 пробу питної води з колодязя на бактеріальні показники, 1 пробу води на визначення антигену ВГА, та кал від 5 хворих, контактних в вірусологічну лабораторію ДУ «ЧОЛЦ».

За місцем прописки сім’я постійно не проживає (кочують). Під час відвідування родичів в лютому 2016 року був контакт із хворою на ВГА.

Проведено заключну дезинфекцію в школі й домівці, а також хлорація колодязя у вогнищі ВГА с. Плиски.

Фахівці держсанепідслужби та лікувальної мережі обійшли двори сусідів та провели бесіди. Визначені терміни щоденного медичного нагляду за членами родини та учнями школи.

Протиепідемічні заходи і лабораторні дослідження тривають.

Джерело: SVOBODA.FM

Ще статті по темі

Back to top button