Новини

У Чернігові нова локація, де безкоштовно годують нужденних

Цього вівторка у Чернігові біля храму Іоана Воїна вперше безкоштовно почастували гарячою їжею нужденних. Надалі щовівторка такі заходи відбуватимуться об 11-й годині.

Отець Євген, настоятель храму святого мученика Іоана Воїна на Ремзаводі каже, що  волонтерство – це благословенний рух. До того ж, нині в Україні допомоги потребує багато хто. Зокрема особливої підтримки потребують військові, нужденні, тварини.

Людина, яка допомагає іншим, знаходить собі спасіння та майбутнє місце в раю. Тобто спасається сама і спасає довкола себе інших.

«Були християни, які і раніше роздавали їжу в Чернігові біля вокзалу та, здається, в районі «Ниви». А потім ми об’єдналися і вирішили діяти разом, бо спільно більше справ можна зробити. Вирішили вибрати локацію поблизу храму, в якому я служу. Бо в цій частині міста подібних заходів ніхто не організовував до цього. І тепер пригощаємо нужденних біля храму Іоана Воїна», – у коментарі для ЧЕЛАЙН зазначив отець Євген Орда.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нові кучугури пластику: на Чернігівщині не викорінюється традиція нести штучні квіти на кладовища

До речі, саме він через соцмережі зробив оголошення про старт такої ініціативи.

«У Фейсбуці було майже 300 репостів. Уперше прийшло приблизно 15 осіб, думаю, далі буде більше охочих, бо людей, які потребують підтримки, багато. Були пенсіонери, багатодітні, безхатьки.

Цього вівторка можна було скуштувати гречку з м’ясом, салат, чай, хліб, печиво. Майже повноцінний обід», – розповів отець Євген.

За його словами, страви вдома готує одна з волонтерок. А подають їх в одноразовому посуді, який після використання збирають й утилізовують.

Ірина Осташко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button