НовиниСуспільство

У Ніжині презентували проєкт «Мистецтво перемагати булінг»

Днями в приміщенні Ніжинської міської центральної бібліотеки презентували проєкт із протидії булінгу. Захід зібрав працівників освіти, членів молодіжних громадських організацій і комунальних установ. Організували презентацію громадська організація «Твій Світ» у партнерстві з комунальним закладом «Ніжинський міський молодіжний центр», повідомляє mynizhyn.com.

«Практики протидії булінгу, що були представлені учасникам, базуються на безпосередній участі підлітків і молоді у прийнятті рішень», – пояснює керівник проєкту Олександр Чепур.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Детектор: Олена Гірченко про насильство в дитячих колективах і про те, як захистити свою дитину від булінгу (Відео)

Рівень залучення підлітків до булінгу є високим. Особливо актуальною проблема шкільного цькування є для малих міст, де булінг стає заміною змістовним розвагам, саморозвитку і самоствердженню сучасного підлітка. Проєкт планують реалізувати у трьох містах: Ніжині, Борисполі та Пирятині.

Під час самої презентації учасники ознайомились із даними останнього дослідження ЮНІСЕФ щодо проблеми булінгу в Україні, отримали інформацію про застосування методики форум – театру в профілактиці булінгу, переглянули інформаційне відео, обговорили спільні дії.

У рамках проєкту планується, що разом із психологами шкільні лідери пройдуть навчання та здобудуть знання з прав людини, громадянські навики та вміння, опанують і застосують навички з проєктного менеджменту, спланують і реалізують у своїх колективах власні ініціативи з подолання булінгу.

Підтримку проєкту «Мистецтво перемагати булінг: форум – театр для служб шкільних омбудсменів на протидію булінгу в навчальних закладах малих міст України» надає Фонд сприяння демократії Посольства США в Україні.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button