НовиниСуспільство

У Ріпкинському районі «чорний археолог» зберігав у хаті родичів гранату і набої

Оперативники Ріпкинського відділення поліції перевірили «копача», добре відомого правоохоронцям за свою любов до розкопок на місці боїв Другої світової війни. І не дарма – чоловік мав у арсеналі ручну осколкову гранату РГ-42 та півсотні набоїв калібру 7,62 мм.

Він вже потрапляв у поле зору правоохоронців за незаконне зберігання зброї — торік поліція вилучала у нього боєприпаси. Оперативники і цього разу не помилилися, бо в хаті родичів той приховав викопану на місці боїв ручну осколкову гранату РГ-42 та півсотні набоїв до гвинтівки Мосіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція вилучила у чернігівця 6 гранат, півтисячі набоїв та мисливську зброю (Фото)

З «чорним археологом» поспілкувалися вибухотехніки і переконали більше не грати в рулетку зі смертю, адже іржава граната могла вибухнути прямо в руках у копача, коли той викручував з неї запал.

Боєприпаси вилучені і направлені на дослідження. Відкрито кримінальне провадження за статтею 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) — карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Триває досудове розслідування.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Сектор комунікації
поліції Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button