Війна

19-річному Захиснику з Чернігівщини просять присвоїти звання «Героя України» посмертно

Присвоїти звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» старшому солдату Механізованого батальйону 1-ї Окремої Танкової Сіверської Бригади, військова частина А1815, Намисю Данилу Ігоровичу (посмертно).

Така петиція з’явилася на сайті електронних петицій.

Намись Данило Ігорович народився 4 серпня 2004 року в місті Городня Городнянського району Чернігівської області.

У 2021 році закінчив Комунальний заклад «Городнянський ліцей №1» Городнянської міської ради Чернігівської області, де здобув повну загальну середню освіту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: росіяни знову завдали удару некерованими ракетами по прикордонню Чернігівщини

У період з 2021 по 2022 рік навчався в Чернігівському професійному ліцеї залізничного транспорту за спеціальністю «Монтажник систем вентиляції, кондиціювання повітря, пневмотранспорту та аспірації».

У квітні 2023 року у віці 18 років підписав контракт і долучився до лав Збройних Сил України, а саме Механізованого батальйону 1-ї Окремої Танкової Сіверської Бригади, військова частина А1815, на посаду старшого навідника протитанкового взводу.

7 вересня 2023 року старший солдат Данило Намись (позивний – «Малий») під час виконання бойового завдання на лінії фронту, в районі населеного пункту смт Керамік Покровського району Донецької області взяв на себе удар ворога. Під час бою з російськими окупантами Малий прикрив близько 20 своїх побратимів. Нажаль, отримавши поранення несумісні з життя загинув.

«Даня був людиною з великим відкритим серцем, відважним захисником і патріотом своєї держави України. Для багатьох, хто знав його особисто, це зразок незламності та міцності духу, щоб його рідні, близькі, друзі та знайомі жили в прекрасній, демократичній, вільній та мирній Україні. Для батьків він назавжди залишиться найкращим сином на землі, а для друзів – вірним товаришем.

«Малий» є одним із наймолодших військовослужбовців-контрактників, які віддали своє життя за незалежну суверенну Українську Державу», – йдеться в петиції.

Просимо всіх небайдужих підписати петицію за посиланням.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button