Війна

«Батя» і «Кок»: батько з сином разом захищають Чернігівщину

Батько та син в одному підрозділі захищають Чернігівщину у складі сил Територіальної оборони. «Кок» і «Батя» разом захищають область. Крім братерства по зброї, їх об’єднують міцні родинні зв’язки. За день до вторгнення окупантів, батько гостював у сина в Чернігові. Коли ранком 24 лютого отримали телефонний дзвінок від родичів із Семенівського району, що через їх батьківщину проходять колони російських танків, то вони одразу й не повірили.
Пізніше стало зрозуміло, що почалася війна. Батя не вагаючись прийняв рішення стати на захист України. Кок твердо вирішив, що одного батька на війну не відпустить. Скинули в рюкзаки теплі речі, що перші трапилися на очі, та пішли отримувати зброю. Кок розповідає, що добровольців було дуже багато. У черзі довелося відстояти аж 5 годин:
«До війни я працював менеджером у великій мережі автозаправних комплексів. Я автомат взяв у руки перший раз у житті. Але у черзі я бачив таких юних хлопців.. Один — років двадцять, маленький, худенький, так невпевнено тримав зброю.. Він намагався спорядити магазини, але сильно переживав, тому виходило у нього дуже повільно. Батя підійшов до нього, показав як споряджати боєкомплект, допоміг йому снарядити кілька магазинів, підтримав його», — зазначає чоловік.
До пенсії «Батя» працював у силових структурах, тому захищати та допомагати співвітчизникам він готовий у будь-який час.
285263616_142975148311331_9036042342709687717_n
«Чому у мене позивний «Кок» — ви вже напевне зрозуміли» — посміхається кремезний чоловік з добрими, веселими очима та пригощає запашним наваристим борщем. Побратими запевняють, що готує по-домашньому, і додають , що не кожна господиня може так частувати.
Батькові та сину разом воювати спокійніше. «Батя» розповів, що під час бойових дій намагався бути поряд з сином, в моменти обстрілів закривав сина собою.
«Спробуй ще прикрити таку здоровенну машину!» — жартує чоловік.
«У цій війні мене найбільше вразили звірства ворога. Буча, Бородянка, Ірпінь… Як повірити, що це зробили люди? Як можна завдати шкоди невинній людині, як сильний чоловік може скривдити дитину? Та й у Чернігові — там прильоти, тут прильоти. От питання: куди вони стріляли, навіщо стріляли, от хто знає?» — діляться своїми думками тероборонівці.
Захистити мирних людей від «руского міра», свавілля загарбників — мета наших захисників. І кожного дня, що наближатиме нас до перемоги, «Батя» і «Кок» оберігатимуть життя та спокій українців та рідної Сіверщини!

Ще статті по темі

Back to top button