Війна

«Бавовни» буде багато: Притула на гроші українців купив супутник

За 600 мільйонів гривень, зібраних українцями, фонд Сергія Притули купив супутник і доступ до бази даних супутникових знімків для української армії.

«Українці, ви – космос. Ми купили супутник.

Це не просто один супутник. Він дає нам доступ до бази даних супутникових знімків сузір’я ICEYE і цей доступ викупили більш ніж на рік вперед.

Відтепер наша армія буде максимально швидко отримувати супутникові знімки високої якості, які допоможуть нам з оперативним плануванням операцій. «Бавовни» буде багато»,- сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Вільні, Незламні, Непереможні»: Смілянський показав марку до Дня Незалежності

За словами Притули, на сьогодні ICEYE володіє найбільш розвиненою технологією радарної супутникової зйомки. Цей договір – це серйозний крок у забезпеченні критичних потреб українського уряду у даних спостереження і суттєва допомога нашим Збройним силам.

ICEYE володіє найбільшим у світі сузір’ям SAR супутників, і забезпечує надійні та перевірені рішення у сфері спостереження Землі. На відміну від традиційних супутників для спостереження Землі, невеликі супутники для радарної зйомки від ICEYE можуть формувати високоточні зображення ділянок Землі при денному світлі, у ночі, та крізь хмари, йдеться такж у пресрелізі фонду Притули.

Довідково: Угода реалізована за кошти українського народу, які вдалося зібрати в рамках загальнонаціонального проєкту «Народний Байрактар» 22-24 червня 2022 року фонду Притули спільно з блогером Ігорем Лаченковим.

Компанія «Baykar» надала три безпілотники Bayraktar TB-2 безкоштовно. Таким чином волонтери отримали можливість спрямувати 600 млн гривень на купівлю супутника.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Українська правда

Ще статті по темі

Back to top button