Війна

Безпека під час війни: мешканців Чернігівщини навчать виживати в екстремальних умовах

У лютому-березні для населення територіальних громад, що значно постраждали від російської воєнної агресії, відбудеться низка тренінгів з безпеки. Взяти участь у них зможуть діти та дорослі, які мешкають у місті Чернігові, Новоселівській, Киїнській, Киселівській, Іванівській та Новобасанській громадах.

Серію тренінгів з мінної безпеки та правил надання долікарської допомоги організовує громадська організація “Агенція міських ініціатив”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський підписав закон, який посилює кримінальну відповідальність військових

“Це будуть тренінги з базового курсу серцево-легеневої реанімації та невідкладних станів, долікарська допомога при побутових, вибухових травмах та таких, що отримані у результаті дорожньо-транспортних пригод», — розповідає керівниця проєкту Тетяна Романова. — Ми також навчимо учасників тренінгів правильно формувати аптечки та користуватися ними. Особи, які пройдуть це навчання, отримають чудові дивіденди — врятовані життя”.

Правилам мінної безпеки запрошені експерти навчать і дорослих, і школярів. Проте основам долікарської допомоги навчатимуть лише дорослих. Очікується, що це будуть вчителі, активісти, депутати, представники громадських організацій, старости, співробітники сільських та селищних рад, активна молодь. Тобто люди, які реально зможуть надати першу долікарську допомогу постраждалій особі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button