Війна

Безвісти зниклі за особливих обставин: у поліції Чернігівщини функціонує спеціалізована робоча група з пошуку зниклих громадян

Поліцейські вживають комплекс заходів, спрямованих на встановлення місця знаходження безвісти зниклих в умовах воєнного стану військовослужбовців та цивільних осіб. 

Про це повідомляє Поліція Чернігівщини.

Нагадаємо, що спеціалізована робота група була створена з метою підвищення результативності пошукових дій, а також для комунікації з родинами зниклих громадян.

Начальник відділу розслідування злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, слідчого управління обласної поліції Сергій Шевченко зазначив, що серед основних завдань робочої групи є збір оперативної інформації про місце зникнення особи, відбір біологічних зразків у родичів для майбутньої ідентифікації, чітка співпраця з громадянами, які втратили зв’язок зі своїми близькими, які перебували в зоні проведення бойових дій. 

Шановні громадяни, якщо вам відомі факти зникнення безвісти громадян в тому числі за особливих обставин, їх викрадення або взяття у полон ви можете звернутися до найближчого підрозділу поліції із відповідною заявою, або ж до учасників робочої групи за номерами: 093-60-45-241, 073-31-24-604, 063-87-44-354, 063-816-24-75, 067-89-22-015.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Замість зруйнованого росіянами кардіодиспансеру в Чернігові планується реабілітаційний центр

За кожним фактом зникнення особи за особливих обставин, викрадення або потрапляння у полон слідчими Національної поліції розпочинається кримінальне провадження (відомості вносять до Єдиного реєстру досудових розслідувань).

Увага, діють шахраї!

При надходженні дзвінків від невідомих осіб з вимогою надання грошової винагороди за інформацію про місцезнаходження зниклої особи, вирішення питання щодо звільнення з полону такої особи або з інших схожих питань, слід їх ігнорувати та виключити можливість переводу будь-кому грошових коштів, що є злочинними (шахрайським) схемами, які можуть бути застосовані окремими особами. Про надходження таких дзвінків або повідомлень у будь-якому додатку, необхідно одразу повідомляти слідчого у кримінальному провадженні, або звертатись із відповідною заявою до найближчого відділу (відділення) поліції.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button