Війна

Білоруси захищають від дронів нафтові резервуари неподалік Чернігівщини

На антидроновий захист двох нафтових резервуарних парків «Мозир» (сусідня із Чернігівською Гомельська область) і «Новополоцьк» (Вітебська область) білоруси мають намір витратити близько 15 мільйонів рублів (майже 5 млн доларів).

Про це повідомляє опозиційне видання «Флагшток».

Резервуарні парки в Мозирі та Новополоцьку межують із нафтопереробними заводами (ВАТ «Мозирський Нафтопереробний Завод» і ВАТ «Нафтан» біля Новополоцька).

Уперше Мозирський НПЗ вирішив закупити систему спостереження за безпілотниками після атаки на російський літак у Мачулищах у березні 2023 року. Офіційна мета закупівлі системи — моніторинг польотів БПЛА, що «загрожують безперервності технологічних процесів» на МНПЗ.

За умовами держзакупівлі МНПЗ був готовий віддати 1 700 000 рублів (близько 600 000 $) за систему, яка зможе знаходити безпілотники за допомогою оптичних, лазерних, радіолокаційних технологій і місце розташування пульта БПЛА.

Однак тоді ця закупівля не відбулася «через зміну технічного завдання предмета закупівлі». Нових закупівель на публічних сервісах онлайн закупівель МНПЗ не оголошував.

Ще статті по темі

Back to top button