Війна

Чернігівщина попрощалася з трьома захисниками

Чернігівщина попрощалася з трьома воїнами, які загинули у бою за Незалежність Батьківщини!

Солдат Даниленко Леонід Борисович народився 2 листопада 1973 року у Чернігові. Тут закінчив місцеву ЗОШ №20, після чого навчався у професійно-технічному училищі №18. Леонід також закінчив Харківський індустріальний педагогічний технікум. До повномасштабної війни чоловік працював старшим водолазним спеціалістом у службі порятунку Чернігова. Про це повідомляють у Чернігівському обласному ТЦК та СП.

Після подій 24-го лютого наш земляк вирішив стати на захист Батьківщини, тож долучився до складу 119-ї окремої бригади територіальної оборони. На посаді бойового медика протитанкового взводу роти вогневої підтримки від мужньо виконував свій військовий та громадянський обов’язок з захисту суверенітету та територіальної цілісності України.

На жаль, 9 листопада 2022 року життя Даниленка Леоніда обірвалося… Сьогодні рідні та близькі у Храмі святого Феодосія востаннє попрощалися з ним, поховавши полеглого Героя-земляка на кладовищі «Яцево».

Солдат Довгий Ігор Миколайович народився 9 березня 1985 року у селі Шабалинів, що на Коропщині.

Після повномасштабного ворожого вторгнення чоловік не лишився осторонь та долучився до лав Збройних Сил України, аби зі зброєю в руках стати на захист рідної землі. Службу ніс у 25-ї окремій повітрянодесантній Січеславській бригаді, був на посаді водія парашутно-десантної роти та разом з побратимами віддано боровся за вільне майбутнє українського народу.

Надзвичайно добрий, чесний, щирий… Саме таким Ігоря пам’ятають близькі. Зовсім недавно він приїздив додому, а потім — знову на захист Батьківщини.

На жаль, 2 листопада 2022 року під час виконання чергового бойового завдання поблизу населеного пункту Червонопопівка на Луганщині Довгий Ігор загинув… Вдома на нього чекали мама, дружина та 6-річний син.

Сьогодні вони разом з побратимами загиблого воїна провели його в останню путь, поховавши на кладовищі Малої Батьківщини.

Старший сержант Мороз Дмитро Миколайович народився 27 січня 1997 року у Вертіївці, що на Ніжинщині, де провів дитинство та шкільні роки. З початком повномасштабного ворожого вторгнення у складі військової частини А3027 Національної Гвардії України він разом з побратимами давав гідну відсіч загарбнику, мужньо виборюючи свободу українського народу та Незалежність рідної Батьківщини.

На жаль, 7 листопада 2022 року під час виконання бойового завдання в району північно-східної околиці Бахмута на Донеччині Мороз Дмитро загинув… Сьогодні він нарешті повернувся на рідну землю, де рідні та близькі провели його в останню путь, вшанувавши світлу пам’ять воїна та поховавши його на кладовищі смт Вертіївка.

Керівництво та особовий склад Чернігівського обласного ТЦК та СП висловлюють свої щирі співчуття родинам загиблих Героїв! Пам‘ять про них назавжди залишиться у серцях кожного з нас!

Слава загиблим Героям!
Спочивайте з миром…

Ще статті по темі

Back to top button