Війна

Чернігівщина прощалася із двома полеглими Героями

Сьогодні на Чернігівщині в останню путь провели двох землків, які загинули за Незалежність України.

Солдат Сенько Роман Юрійович

Народився 25 липня 1976 року в смт Талалаївка. Тут зростав та навчався, закінчивши 11 класів місцевої школи. Після навчання проходив строкову військову службу, а по завершенню працював трактористом та опікувався молодшим братом і сестрою, які, як і Роман, передчасно залишились без батьків.

З початком повномасштабного ворожого вторгнення чоловік без роздумів та вагань долучився до Захисників України. У квітні розпочав службу у складі військової частини А7014 на посаді механіка-водія, електрика відділення управління самохідно — артилерійського дивізіону.

На жаль, 17 травня 2022 року підрозділ Романа потрапив під ворожий ракетний удар на територитії Чернігівщини. Ідентифікувати тіло загиблого воїна за ДНК експертизою вдалося лише через 8 місяців…

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін готує новий наступ в Україні в лютому чи березні – Вloomberg

Сьогодні ж рідні та близькі нарешті змогли попрощатися з Захисником у його рідному селищі. Поховали Романа на місцевому кладовищі.

Солдат Борисенко Петро Сергійович

Народився 2 травня 2002 року в селі Костирів. Тут виріс, після закінчення місцевої школи вступив до Сосницького професійного аграрного ліцею, де у 2020 році опанував спеціальність «тракторист — машиніст сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва; слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування; водій автотранспортних засобів», після чого розпочав проходження строкової військової служби.

З початком повномасштабного ворожого вторгнення парубок став на захист рідної Батьківщини. Службу ніс у складі військової частини А4574 на посаді номера обслуги механізованого відділення.

На жаль, 18 січня 2023 року під час бойових дій поблизу населеного пункту Кліщіївка на Донеччині Борисенко Петро загинув…

Попрощалися з 20-річним воїном в його рідному селі, поховавши на місцевому кладовищі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівський обласний ТЦК та СП

Ще статті по темі

Back to top button