ВійнаСуспільство

Тероборонці провели заняття з володіння стрілецькою зброєю для мешканців Чернігова (Фото)

У Чернігові військові інструктори з підрозділів територіальної оборони стали справжніми наставниками для місцевих мешканців. Завдяки їхньому досвіду та професіоналізму чернігівці навчалися правильно використовувати різні типи стрілецької зброї, як-от: пістолети, гранатомети та автомати. Заняття відбулося в межах реалізації заходів Меморандуму про співпрацю між міською військовою адміністрацією, громадською організацією «Активне суспільство України» та силовими структурами.

Курси включають як теоретичні основи безпеки та правильної техніки володіння зброєю, так і практичні заняття з її розбирання та збирання, спорядження магазинів автоматів патронами тощо.

— Це лише початкове, ознайомче заняття. Ми розповідали про техніку безпеки при поводженні зі зброєю, а також познайомили з різними видами стрілецької зброї, — розповів інструктор з тактики й стрільби, головний сержант з позивним «Отаман». — Вважаю, що подібні заходи мають стати обов’язковими для цивільного населення. Сьогодні до нас прийшло багато жінок. Завдяки їм, коли їхні чоловіки на фронті, наша країна виживає! Це було перше подібне заняття. Будемо планувати їх і надалі. І так до нашої перемоги!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «єВідновлення» в Чернігові: чернігівці подали понад тисячу заяв

Укладаючи міцний фундамент для безпеки та самозахисту, військові інструктори взяли на себе місію навчання цивільного населення майстерності володіння стрілецькою зброєю. Ця ініціатива відіграє важливу роль у забезпеченні гармонії та забезпеченні громадської безпеки, дозволяючи людям стати більш самодостатніми в умовах небезпеки, яку щодня несе в собі війна.

— Подібні заходи сприяють зміцненню почуття власної безпеки в населення, особливо в умовах сучасності, коли йде війна з російськими окупантами, — наголосив голова громадської організації «Активне суспільство України» Максим Богомаз. — Щодня в українців виникають непередбачувані ситуації, коли їм доводиться боротися за своє життя та країну в цілому. Знання та навички, які здобули учасники навчання, допоможуть їм бути більш впевненими у своїх можливостях, а у разі необхідності стати на захист рідного міста.

За його словами, це заняття отримало багато позитивних відгуків від його учасників. Саме подібні заходи сприяють підвищенню рівня безпеки в чернігівському регіоні. Вони забезпечують гармонійний баланс між цивільним самозахистом та відповідальним володінням зброєю, а також застосуванням її у визвольній боротьбі нашого народу проти російських загарбників.

—  Спочатку, маю визнати, у мене були сумніви щодо цих занять, — розповіла учасниця курсу Наталія. —  Здавалося, що це не моє, і я відчувала певну тривогу. Але коли я вперше взяла в руки зброю та відчула її вагу та силу — все змінилося. Відтепер впевнено можу стверджувати, що і я змінилася. До зброї ставитимусь із більшим розумінням і відповідальністю.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело:  АрміяInform

Ще статті по темі

Back to top button