Війна

Чернігівщина прощалася із трьома полеглими воїнами

21 червня на Чернігівщині попрощалися з трьома воїнами-земляками.

Матрос Машкович Ігор Юрійович народився 24 лютого 1997 року в місті Городня Чернігівської області. У 2014 році закінчив Городнянську ЗОШ №2, після чого протягом 2018-2019 років проходив військову службу за контрактом у Збройних Силах України.

З початком повномасштабного вторгнення добровільно повернувся до лав Захисників Батьківщини. Службу ніс у складі одного з підрозділів військової частини А4118 на посаді стрільця-оператора та мужньо боровся проти російських окупаційних військ.

На жаль, 14 червня 2023 року під час боїв поблизу одного з населених пунктів Донеччини Машкович Ігор загинув. Попрощалися з воїном на його малій батьківщині, поховали на місцевому кладовищі.

Сержант Анопрієнко В’ячеслав Миколайович народився 18 вересня 1979 року у Чернігові, де закінчив середню ЗОШ №33. Після школи вступив до Чернігівського ПТУ №5, де опанував спеціальність «електрик». Далі працював за цим напрямом у ТЦ “Дружба”, поєднуючи роботу з навчання у Чернігівському інституті економіки та управління. З 1997-го року проходив строкову військову службу у лавах Національній гвардії України, а у 2002 році підписав контракт і протягом 3 років служив в одному з підрозділів ЗС України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сумна звістка: на Донеччині загинув воїн із Менської громади

Після завершення контракту працював на будівництві, а у 2022 році знову повернувся до лав Збройних Сил і добровільно став на захист Незалежності Батьківщини. Службу ніс у складі одного з підрозділів військової частини А2613 на посаді командира відділення-командира машини та сумлінно виконував свій військовий і громадянський обов’язок.

На жаль, 13 червня 2023 року під час виконання бойового завдання на Донеччині Анопрієнко В’ячеслав загинув. Попрощалися з воїном у Чернігові в Катерининській церкві, поховали на кладовищі «Ялівщина».

Сержант Татарінов Микола Миколайович народився 18 грудня 1975 року у Прилуках. Тут закінчив середню загальноосвітню школу №12, після чого навчався в Ніжинському педагогічному інституті на факультеті «історія народознавства». Після навчання проходив строкову військову службу з підготовки фахівців для інженерно-саперних частин, далі працював на різних підприємствах рідного міста. За словами рідних, Микола мав золоті руки, був успішним у сфері ландшафтного дизайну, любив рослини та вправно за ними доглядав.

Вперше на захист Батьківщини чоловік став ще у 2014 році, а у 2018-му взяв участь в антитерористичній операції на сході держави. У лютому 2022 року не лишився осторонь та долучився до складу одного з підрозділів військової частини А2167. На посаді сапера він віддано боронив Україну від загарбників, даючи гідну відсіч ворожим військам.

10 червня під час виконання бойового завдання Микола потрапив під ворожий мінометний обстріл, отримавши тяжкі поранення. Після цього його було доставлено у лікарню міста Дніпро, де медики протягом тижня боролися за його життя, але, на жаль, 17 червня 2023 року Татарінов Микола помер від отриманих поранень.

Попрощалися з земляком у Прилуках, поховавши його на місцевому кладовищі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівський обласний ТЦК та СП

Ще статті по темі

Back to top button