Війна

Чернігівщина провела в останню путь чотирьох воїнів, які загинули за Незалежність

5 травня на Чернігівщині в останню путь провели чотирьох воїнів.

Старший лейтенант Покідько Павло Михайлович народився 20 травня 1971 року в Ічні на Прилуччині. Закінчив Прилуцьку СЗОШ №1, а потім — Сумське вище військове артилерійське училище. Далі проходив службу в одному з військових підрозділів Чернігівщини.

Працював чоловік у нафтогазовидобувному управлінні «ЧЕРНІГІВНАФТОГАЗ» публічного акціонерного товариства «УКРНАФТА», але у 2020 році долучився до лав ЗС України та розпочав військову службу за контрактом у складі одного з підрозділів військової частини А2167. Разом з побратимами він гідно зустрів ворога та протягом цього часу на посаді командира взводу протитанкових ракетних комплексів мужньо боронив територіальну цілісність України.

На жаль, 2 травня 2023 року під час виконання бойового завдання на Донеччині Покідько Павло загинув. Попрощалися з воїном у Прилуках, поховавши його на місцевому кладовищі.

Солдат Зеленко Вячеслав Григорович народився 14 листопада 1977 в Ніжині. Протягом 1984-1993 років навчався у місцевій ЗОШ №1, а протягом 1993-1996 років — у Ніжинському ПТУ №2, де опанував спеціальність «електрогазозварювальник III розряду».

Працював на Ніжинському механічному заводі за спеціальністю, але після початку повномасштабної війни долучився до лав ТрО Ніжина, а у липні 2022 року уклав контракт і став на захист Батьківщини у складі одного з підрозділів військової частини А4007.

На жаль, 26 квітня 2023 року під час боїв поблизу одного з населених пунктів Донеччини Зеленко Вячеслав загинув внаслідок поранення після ворожих мінометного та артилерійського обстрілів. Попрощалися з земляком на його малій батьківщині. Поховали на місцевому кладовищі Ніжина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни здійснили авіаудар по прикордонню Чернігівщини

Старший солдат Старовойт Геннадій Олександрович народився 30 березня 1971 року у Києві. Тут ріс та навчався, а потім разом з родиною переїхав до села Євминка на Чернігівщині.

У перші дні війни Геннадій разом із сином Віктором самостійно прибули до місцевого ТЦК та СП, аби долучитися до Захисників України. Обидва потрапили до складу одного з підрозділів військової частини А7105 та разом з побратимами мужньо захищали Чернігівщину від загарбників. Через деякий час Геннадій вирушив на захист східних кордонів Батьківщини.

На жаль, 29квітня 2023 року під час виконання бойового завдання на Донеччині Старовойт Геннадій загинув. Попрощалися з воїном у селі Євминка. Поховали Захисника на кладовищі Києва.

Солдат Ткаченко Андрій Іванович народився 25 квітня 1980 року в селі Попільня на Сновщині. У 1997 році закінчив місцеву середню школу, а після неї — Щорське СПТУ №7, де опанував професію лісника.

Протягом 1998- 2000 років проходив строкову військову службу, через деякий час влаштувався на роботу до ТОВ «Древосновськ». До оборонців України Андрій долучився у липні 2022 року, потрапивши на службу до одного з підрозділів військової частини А0284. На посаді навідника десантно-штурмового відділення він віддано виконував свій військовий та громадянський обов’язок, борючись за світле майбутнє українського народу.

На жаль, 1 травня 2023 року під час боїв біля одного з населених пунктів Донеччини Ткаченко Андрій загинув. Попрощалися з земляком на його малій батьківщині, поховавши на кладовищі рідного села.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівський обласний ТЦК та СП

Ще статті по темі

Back to top button