Війна

Чернігівщина провела в останню путь двох Героїв

31 травня на Чернігівщині в останню путь провели двох воїнів-земляків.

Солдат Козерецький Ярослав Станіславович народився 13 травня 1990 року в селі Яблунівка Ніжинського району. У 2006 році закінчив сільську школу, потім навчався в Бобровицькому технікумі. Працював у Бобровицькому РЕМІ, на підприємстві «Укрпошта», оператором на заводі «Кока-кола». Проживав у Бобровиці із цивільною дружиною та двома доньками — Танею і Настею, для яких став справжнім батьком.

У січні 2023 року Ярослав долучився до оборонців Батьківщини. Службу ніс у складі одного з підрозділів військової частини А1815 на посаді стрільця-санітара та віддано боронив Україну від ворожих окупаційних військ. На жаль, 26 травня 2023 року під час виконання бойового завдання на Донеччині Козерецький Ярослав загинув. Попрощалися з воїном у місті Носівка, поховавши його на місцевому кладовищі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Замордовані кисневим голодом: історії 10 людей, які померли внаслідок полону в підвалі Ягідного

Молодший лейтенант Андрієнко Олександр Васильович народився 8 лютого 2004 року в селі Шептаки Новгород — Сіверського району. Там пішов у перший клас, але згодом з родиною переїхав до сусіднього села Смяч. Ще зі шкільних років Олександр мріяв стати військовим, тож після закінчення школи вступив до Національної Академії Сухопутних військ імені Петра Сагайдачного.

Повномасштабну війну зустрів у складі одного з підрозділів військової частини А2167, де вже на той час проходив військову службу за контрактом. Батьківщину обороняв на посаді старшого стрільця-оператора та протягом цього часу сумлінно виконував свій військовий і громадянський обов’язок з захисту територіальної цілісності та недоторканості рідної країни.

На жаль, 26 травня 2023 року під час боїв поблизу одного з населених пунктів Донеччини Андрієнко Олександр отримав травми, які виявилися несумісними з життям. Попрощалися з 19-річним воїном у Новгород-Сіверському, поховавши його на кладовищі села Смяч.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівський обласний ТЦК та СП

Ще статті по темі

Back to top button