Війна

Чернігівщина провела в останню путь ще двох воїнів, що загинули за Незалежність

Сьогодні на Чернігівщині поховали двох воїнів, які загинули у бою за Незалежність Батьківщини.

Солдат Байдак Валерій Олександрович

Народився 20 вересня 1968 року у Чернігові у багатодітній родині. У 1975 році пішов до школи №31, 8 класів якої закінчив у 1983 році. Після цього Валерій навчався у професійно-технічному училищі, де опанував спеціальність «каменщик-монтажник».

У період з 1986 — 1987 років чоловік проходив військову службу, після армії працював будівельником у Чернігові. З 2003-го по 2022-й роки був оператором котельні в АТ «Облтеплокомуненерго».

З початком повномасштабної війни Валерій продовжив працювати в місті, а по закінченню опалювального сезону долучився до лав ЗС України. Службу ніс у військовій частині А1815 та віддано захищав Україну від ворожих окупаційних військ.

На жаль, 4 січня 2023 року під час виконання чергового бойового завдання на одному з напрямків бойового зіткнення Байдак Валерій загинув…

Попрощалися з воїном у Чернігові в Катерининській церкві. Поховали на кладовищі «Яцево».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніжинська громада прощалася з Героєм, який поклав життя за свободу та незалежність України

Солдат Кондратьєв Ігор Вікторович

Народився 25 січня 1979 року. Дитинство та юність Ігора пройшли у Бахмачі, де він навчався у школі №5. Після закінчення школи чоловік проходив службу у лавах ЗС України, трохи згодом службив в одному з військових підрозділів рідного міста. Згодом переїхав до Києва, де працював водієм у службі таксі.

З початком повномасштабної війни Ігор долучився до оборонців України, службу ніс у військовій частині А7300 та разом з побратимами, які називали його «золотий хлопець», віддано захищав Батьківщину, беручи участь у запеклих боях на різних напрямках бойового зіткнення.

13 жовтня 2022 року під час виконання чергового бойового завдання Ігор отримав важке поранення. Тривалий час лікарі боролися за його життя, але, на жаль, 8 січня 2023-го року у військовому шпиталі Києва серце Контдратьєва Ігора зупинилося назавжди…

Попрощалися з Героєм-земляком у Бахмачі, поховавши його на місцевому кладовищі. У Ігора залишилися мати, донька та двоє синів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівський обласний ТЦК та СП

Ще статті по темі

Back to top button