Війна

Чернігівщина провела в останню путь трьох захисників

19 червня на Чернігівщині в останню путь провели трьох Захисників.

Капітан Куриленко Михайло Володимирович народився 5 лютого 1983 року у Чернігові. У 2000 році закінчив середню ЗОШ №33 та вступив до Чернігівського державного інституту економіки та управління, який закінчив у 2005 році. Протягом 2005-2007 років працював у ТОВ “Фокстрот”, потім протягом ще 10 років — у ТОВ “Вена”, після чого став приватним підприємцем.

У перший же день повномасштабної війни Михайло за покликом серця прийшов до місцевого територіального центру комплектування, долучившись до роти охорони Чернігівського об’єднаного міського ТЦК та СП. Спочатку на посаді заступника командира роти з морально-психологічного забезпечення, а згодом — безпосередньо командира роти охорони Михайло взяв активну участь в обороні Чернігівського краю. Перші дні ніс службу безпосередньо у місті, надалі разом з побратимами вибивав ворога з Бобровицької громади. Крім того, входив до групи знищення бронетехніки противника, забезпечивши недопущення прориву ворога на декількох напрямках бойового зіткнення.

Після звільнення Чернігівської області від російських окупаційних військ Михайло продовжив несення служби у складі роти охорони Чернігівського об’єднаного міського ТЦК та СП. У ці неспокійні для країни дні разом з побратимами він чатував на позиціях на околицях міста, бувши у будь-який момент готовим вкотре стати на захист рідного краю. На жаль, 17 червня 2023 року серце нашого побратима передчасно зупинилося…

Попрощалися з Куриленком Михайлом у Чернігові в Катерининській церкві, поховавши його на кладовищі «Яцево».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині з понад тисячі заяв на відшкодування пошкодженого житла оброблено лише 120

Старший солдат Шпетний Іван Андрійович народився 5 серпня 1986 року в місті Таллінн (Естонія) у сім’ї військовослужбовця. У 2003-му році закінчив Чернігівську середню ЗОШ №2, а у 2004-му — Чернігівське ВПУ №15.

Далі проходив строкову військову службу, після якої протягом 2008-2009 років працював у ПП «Профсервіс» оператором комп’ютерного набору. У 2013-му році Іван закінчив ПВНЗ “Європейський університет”, а з 2020-го працював у Чернігівському обласному центрі з нарахування та здійснення соціальних виплат.

З початком повномасштабної війни чоловік долучився до лав оборонців України. Службу ніс у складі одного з підрозділів військової частини А4773 на посаді оператора відділення радіоелектронної боротьби з БПЛА та протягом цього часу мужньо виконував свій військовий та громадянський обов’язок з захисту територіальної цілісності та недоторканості рідної держави. На жаль, 11 червня 2023 року під час виконання бойового завдання на Донеччині Шпетний Іван загинув.

Попрощалися з воїном у Чернігові в Катерининській церкві, поховали на кладовищі «Яцево».

Рядовий Машаренков Олександр Анатолійович народився 27 березня 1978 року в селі Соколівка на Ніжинщині, де здобув професійно-технічну освіту. З перших днів повномасштабної війни Олександр став до лав Захисників України. Службу ніс у складі одного з підрозділів військової частини А4773 та мужньо боровся за вільне майбутнє українського народу.

На жаль, 5 червня 2023 року під час боїв поблизу одного з населених пунктів Донеччини Машаренков Олександр отримав поранення, які виявилися несумісними з життям. Попрощалися з воїном у Бобровиці, поховавши його на місцевому кладовищі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівський обласний ТЦК та СП

Ще статті по темі

Back to top button