ВійнаКримінал

Апеляційний суд підтвердив вирок пілоту зс рф, який у Чернігові вбив місцевого мешканця

За принципової позиції прокурорів Чернігівської обласної прокуратури апеляційним судом відмовлено в задоволені апеляційної скарги сторони захисту та залишено без змін вирок Новозаводського районного суду, яким російського пілота засуджено до 14 років позбавлення волі за порушення законів і звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Прокурор у суді довів, що 5 березня 2022 року пілот збитого літака зс рф приземлився на території одного з приватних домогосподарств у м. Чернігові. Військовий держави-агресора намагався сховатись, але його виявив господар будинку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сновську похоронну процесію з загиблим воїном не пустили до каплички, в якій править священник УПЦ

Власник домогосподарства був у цивільному одязі, не мав при собі зброї і не становив небезпеки, тобто перебував під захистом міжнародного гуманітарного права. Проте військовослужбовець рф умисно розстріляв потерпілого з пістолета. Від отриманих травм чоловік помер на місці.

Захисником вирок оскаржений у зв’язку з неправильним застосуванням закону України про кримінальну відповідальність.

Суд визнав вимоги апеляційної скарги такими, що не підлягають задоволенню, а вирок залишив без змін. Наразі він набрав законної сили.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівська обласна прокуратура

Ще статті по темі

Back to top button